Gündem Afrin semalarında dikkat çeken görüntü! Milli İHA...

Afrin semalarında dikkat çeken görüntü! Milli İHA...

29.01.2018 - 20:18 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatında Mehmetçik'in gözü kulağı olan milli gururumuz yerli İnsansız Hava Araçları(İHA), Afrin'de teröristleri 7/24 takip ediyor. Yerli İHA'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde görev yaptığı esnada çekilen görüntüsü dikkat çekti.

Afrin semalarında dikkat çeken görüntü Milli İHA...

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçakları ve topçu birliklerince vuruluyor. Öte yandan yerli İnsansız Hava Aracı Suriye'nin Afrin bölgesinde uçarken dolunayla birlikte objektiflere takıldı.

Haberin Devamı

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş da 28.01.2018 tarihli yazısında yeni nesil milli İHA'larla ilgili detaylara yer vermişti:

Yeni nesil Milli İHA'lar geliyor

Afrin'de yerli İHA'ların yanı sıra diğer yerli üretim silah ve mühimmat da tam not aldı. Başta PYD olmak üzere teröristleri temizlemek için Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan en önemli yerli silah insansız hava araçları (İHA) oldu. Afrin ve çevresini 24 saat gözetleyen İHA'ların ve füzelerin hassas atışları sayesinde teröristlere büyük zayiat verdirildi.

Afrin semalarında dikkat çeken görüntü Milli İHA...


Savunma Sanayii'nde üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre Afrin'de önemli görevler yapan İHA'ların biraz daha büyütülmesine yönelik çalışma yapılıyor. Her hava şartında uçabilecek yeni İHA'nın sabit bir noktayı değil aynı anda çok daha geniş bir alanı görmesi sağlanacak. Yeni İHA daha fazla silah taşıyacak, daha yükseğe çıkacak ve daha fazla havada kalacak hale gelecek. Selçuk Bayraktar'ın teknik müdürlüğündeki Baykar'ın yapacağı yeni nesil İHA'ların terörle mücadelede önemli görevler üstleneceği belirtildi.

Haberin Devamı

İşte Abdullah Karakuş'un 'Yeni Nesil Milli İHA'lar geliyor' başlıklı yazısı: