Gündem Ağrı ve Çaldıran'dan son dakika haberleri - Çaldıran’da çatışma!

Ağrı ve Çaldıran'dan son dakika haberleri - Çaldıran’da çatışma!

06.08.2015 - 13:20 | Son Güncellenme:

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda araçları yakan PKK'lı teröristler, çatışma sırasında 1 uzman çavuşu şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. Ağrı ve Çaldıran'dan son dakika haberlerini aktarmaya devam edeceğiz..

Ağrı ve Çaldırandan son dakika haberleri - Çaldıran’da çatışma

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Geçidi'nde yol keserek 5 tırı ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında bir jandarma uzman onbaşı şehit oldu.
Şehit düşen askerin Jandarma uzman onbaşı Muhammet Oruç olduğu öğrenildi.
Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda araçları yakan PKK'lı teröristler, çatışma sırasında 1 jandarma uzman onbaşı şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Tendürek Dağı'nda helikopter destekli operasyon başlatıldı.
PKK'lı teröristler, Doğubayazıt - Çaldıran karayoluna bugün saat 11.30'da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.
Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı'na bağlı time teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.
Doğubayazıt- Çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu.
ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda Jandarma Komando Timine bölücü terör örgütü tarafından açılan ateşte şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşının kimliği belli oldu.
Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç'un cenazesi, Erzurum Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsinin ardından doğum yeri olan Adana'ya gönderilecek.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir jandarma uzman onbaşının teröristlerce şehit edildiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün saat 09.20'de Doğubayazıt'ta, Harabekordon Tepe mevkisinde yol emniyet görevinde bulunan jandarma komando timine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce açılan ateş sonucu bir jandarma uzman onbaşının şehit olduğu kaydedildi.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.
ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK’lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.
Silopi’ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti.
Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi’nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.
Silopi’nin Başak Mahallesi’nde çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı.
Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapandı. Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.
VALİLİK: 3 ÖLÜ, 7 YARALI
Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi’nde meydana gelen olaylarda 3 kişinin öldüğünü, biri ağır 2 polis ile birlikte toplam 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
"07.08.2015 günü saat 05.30’da Silopi ilçemizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve kamu düzenini bozmaya yönelik olarak EYP (el yapımı patlayıcı) ve mayın düzenekle barikat kuran, hendek kazan ve güvenlik kuvvetlerimize karşı roket, EYP, mayın ve uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralanmış, çatışma esnasında 3 şahıs ölmüş, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensupları olay yeri ve çevresinde lastik yakma ve benzeri olaylara devam etmekte olup, güvenlik kuvvetlerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli müdahale ve operasyonlara devam edilmektedir."
DHA'nın haberine göre ölenlerden ikisinin 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa ile 58 yaşındaki Hamdin Ulaş olduğu iddia ediliyor. Yaralılardan 5’nin Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu belirtilirken, yaralı polislerin kaldırıldığı hastane konusunda bilgi verilmedi.
Van ve Şırnak'tan son dakika haberleri

Van ve Şırnak'tan bir son dakika haberi. Van'da Bebleşin Jandarma Karakolu'na patlayıcı yüklü otomobille saldırı düzenlendi. Patlayıcı yüklü araç, zırhlı araca çarparak infilak etti. Bölgeden gelen son dakika haberlerini sizlere anında aktaracağız.

Van'ın Başkale İlçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından uzun namlulu silah, roketatar ve patlayıcı yüklü otomobille saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmazken, patlayıcı yüklü araç, zırhlı araca çarparak infilak etti.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lılar eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırı sırasında Hükümet Konağı'nda bulunan HDP'li vekil Ferhat Encü, binada mahsur kaldı.

Van-Başkale karayolu üzerindeki Bebleşin Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı saat 21.15 sıralarında ilk önce uzun namlulu silahlar roketatarlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği sırada PKK'lılar patlayıcı yüklü otomobili karakolun önünde patlatmak istedi. Patlayıcı yüklü otomobil, karakolun önündeki zırhlı araca çarparak infilak etti. İlk belirlemelere göre ölen ve yaralanın olmadığı saldırıdan sonra, kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Yazarlar