Gündem Ailesini kaybeden çocuklara öğretmenler kucak açacak

Ailesini kaybeden çocuklara öğretmenler kucak açacak

17.02.2024 - 04:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat depremlerinde anne-babasını kaybeden 732 öğrenci için gönüllü öğretmenleri hamilik yapmaları için görevlendirecek.

Ailesini kaybeden çocuklara öğretmenler kucak açacak

HANDE ATILGAN/ANKARADepremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta bin 962 öğrenci yaşamını yitirirken 732 öğrenci de yetim ve öksüz kalmıştı. Ailelerini kaybeden ve yakınları ya da koruyucu ailelerin yanlarına yerleştirilen çocukların yeni hayatlarına uyum sağlaması için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın imzasıyla 2024 başında yapılan çağrı kapsamında 732 öğrenci hami öğretmenler ile eşleşecek. İl ve ilçe milli eğitim yöneticileri de birer öğrenciyle bir araya gelecek.

Öğretmenlerin halihazırda irtibatta olduğu bir öğrenci varsa, bu çocuklarla eşleşmesi de kayıtlara geçecek. Tayin gibi durumlarda öğretmen-öğrenci irtibatı kopacağında yeni gönüllüler devreye girecek. Bu birliktelikler, “öğrencinin eğiti hayatı boyunca ya da kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar” devam edecek.

Müdür Kahraman çağrısında, “Derdimiz hiçbir kimse veya kuruma havale etmeden bu çocuklarımıza sahip çıkmak” dedi.

NASIL DESTEK SAĞLAYACAKLAR?

Gönüllü olacak öğretmenlere, çocuklara nasıl destek olabilecekleri de soruldu. Öğretmenler de; ailesiyle eve davet etmek, burs vermek, eğitim öğretim masraflarını üstlenmek, evinde ziyaret etmek, pikniğe veya geziye gitmek, derslerine yardımcı olmak maddi olarak ihtiyacı olmasa bile manevi olarak yanında yer almak gibi dayanışma örneklerinin hangilerini sağlayabileceklerini bildirdi.