Gündem AK Parti adayı Mehmet Tosun: Hem Muğla'yı hem Bodrum'u gerçek belediyecilikle buluşturacağız

AK Parti adayı Mehmet Tosun: Hem Muğla'yı hem Bodrum'u gerçek belediyecilikle buluşturacağız

24.02.2024 - 18:58 | Son Güncellenme:

AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, 2014'te Muğla'nın Büyükşehir Belediyesi'ne dönüşmesiyle birlikte tek belediye yönetimi ile karşı karşıya kalan Bodrum'un, 10 yılda daha da geriye gittiğini söyledi.

AK Parti adayı Mehmet Tosun: Hem Muğlayı hem Bodrumu gerçek belediyecilikle buluşturacağız

AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun'un 31 Mart mahalli idareler seçim çalışmalarının koordine edileceği Konacık Mahallesi'ndeki seçim koordinasyon merkezi, törenle hizmete açıldı. Törene AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın ve Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun'un yanı sıra AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Hacı Dalda, MHP Bodrum İlçe Başkanı Tayyar Şafak ve BBP Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Kıroğlu, geçmiş dönem milletvekilleri, partilerin kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti ve MHP'li Belediye Meclis Üyesi adayları ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

AK Parti adayı Mehmet Tosun: Hem Muğlayı hem Bodrumu gerçek belediyecilikle buluşturacağız

'BİZİM BİR BELEDİYECİLİK HİKAYEMİZ VAR'

AK Parti ve MHP İl Başkanları'nın vatandaşları selamlamasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, 20 yıldan bu yana siyasetin içinde olduğunu ve 10 yıl boyunca da Bodrum'un eskiden belde olan Konacık'ta belediyecilik yaptığını söyledi. 2014'te Muğla'nın Büyükşehir Belediyesi'ne dönüşmesiyle birlikte tek belediye yönetimi ile karşı karşıya kalan Bodrum'un, 10 yılda daha da geriye gittiğini belirten Tosun, yapılan hizmetlerin eskidiğini, yerine ise yenilerinin konulamadığını kaydetti. Birçok kronik sorunla karşı karşıya kalan Bodrum'da 'değişim zamanının' geldiğine işaret eden Tosun, “Şimdi elimiz daha güçlü. Cumhurbaşkanımızın, Aydın Ayaydın ile bizi makamına davet edip görev vermesiyle Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Bodrum Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım. Biz hazırız. Bizim geride bir belediyecilik hikayemiz var. 31 Mart'tan sonra hem Muğla'yı hem Bodrum'u gerçek belediyecilikle buluşturacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'İŞE BELEDİYEDEN BAŞLAYACAĞIZ'

Seçilmeleri halinde Bodrum'da 31 Mart'tan sonra nasıl bir değişim yaşanacağını Tosun, şöyle anlattı:

"Bizde kavga, gürültü, anlaşmazlık yok. Biz Bodrum'u yönetmeye hazırız. Yaz aylarında musluklarından su akmayan, ulaşım ve trafik sorunun had safhada yaşandığı, derelerinden kanalizasyonların aktığı, bozuk yolların kader haline geldiği, Bodrumspor'umuzun 1. Lige çıkmasına rağmen hala şehir stadının olmadığı, kapalı spor salonlarının olmadığı, su sporlarının sağlıklı bir şekilde yapılamadığı, Bodrumluların denize bile giremediği bir Bodrum ile karşı karşıyayız. 31 Mart'tan sonra işe önce Belediye'den başlayacağız. Bugün Belediyeye güven yüzde 15'e düşmüş durumda. 31 Mart'tan itibaren çalışan, üreten, başkanıyla, meclis üyeleriyle, personeli ve yönetim kadrolarıyla, kendi içinde barışık, halkla iç içe bir belediyeyi hep birlikte oluşturacağız. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Aydın Ayaydın hocamla birlikte hemen çalışmaya başlayacağız. Hayırlı olsun ziyaretlerini bile kabul etmeyeceğiz. Çünkü kaybedecek zamanımız yok. 1 Nisan'da turizm sezonumuz başlayacak. Bodrum'da misafir ağırlamaya başlayacağız. Onun için önce bozuk yollarımızı tamir edeceğiz. Şehri sezona hazırlayacağız. Peyzaj, çevre düzenlemeleri, yol bakımlarını acilen bitireceğiz ve Bodrum'umuzu turizmcilerimize teslim etmeye çalışacağız. Bunun için durmadan dinlenmeden çalışacağız. Sezon biter bitmez, önümüzdeki kış aylarının planlamasını yapacağız. Altyapımızı, üst yapımızı güçlendireceğiz. Biz Cumhur İttifakının belediye başkan adayları olarak diyoruz ki musluklardan su akacak, kanalizasyonlar da derelere akmayacak. Merkezi hükümetin de desteğiyle Bodrum'un birikmiş sorunlarını çözeceğiz."

Haberin Devamı

'BODRUMUMUZU BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü ve uzun zamandır tamamlanamayan Yalıkavak yolunun bölünmüş yol olarak yapımına 10 gün içinde başlanacağını belirten Tosun, "Buradan söz veriyoruz. 31 Mart'tan itibaren binalarımız, tesislerimiz, yollarımız, sokaklarımız hepsi beş yıldızlı olacak" dedi.

Haberin Devamı

Barış ve demokrasi kenti Bodrum'da, kimseyi ötekileştirmeden, etnik din, dil ayrımı yapmadan çalışacaklarını söyleyen Tosun, "Doğudan batıdan kuzeyden güneyden buraya yerleşen vatandaşlarımız, Bodrum'da doğup büyüyenlerle birlikte, hep birlikte Bodrumumuzu ayağa kaldıracağız, birlikte yöneteceğiz, ortak akılla, katılımcı bir anlayışla Bodrum'a hizmet edeceğiz. Bizim derdimiz de davamız da sevdamız da bu güzel bayrağımız ve bu güzel Bodrumumuz" diye konuştu.

'BODRUMSPOR'UMUZA YENİ ŞEHİR STADI KAZANDIRACAĞIZ'

Önümüzdeki yıldan itibaren Bodrumspor'a yeni bir şehir stadını kazandıracaklarını da belirten Tosun, şöyle devam etti: "Büyükşehir adayı Aydın Ayaydın, Bakandan ve Cumhurbaşkanından söz aldı. Turgutreis, Yalıkavak ve Karaova bölgesinde üç spor salonu ve gençlik merkezi planlayıp hizmete sunulacak" dedi.

Bodrum ekonomisini denizciler ve turizmcilerle birlikte ayağa kaldıracaklarını anlatan Mehmet Tosun, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi'nin İçmeler'de planladığı yeni liman projesini de Bodrumlu denizcilerle birlikte hayata geçireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Tosun, konuşmasının ardından AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın ve Bodrum Belediye Meclis Üyesi adayları ve partililerle birlikte seçim koordinasyon merkezini kurdelesini keserek hizmete açıp, "Bodrum'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.