Gündem AK Parti Konak Teşkilatı'ndan alternatif sanat hareketi

AK Parti Konak Teşkilatı'ndan alternatif sanat hareketi

11.02.2015 - 14:31 | Son Güncellenme:

AK Parti Konak İlçe teşkilatı "Tiyatro" ve "Diksiyon ve Etkili Beden Dili Eğitimi" kursları açıyor. Yıldırım, genel seçim sürecinde "Diksiyon ve Etkili Beden Dili Eğitimi" kursuna dikkat çekerek "Hangi partiden olursa olsun, tüm milletvekili aday adaylarını kurslara davet ediyorum" dedi.

AK Parti Konak Teşkilatından alternatif sanat hareketi

AK Parti Konak İlçe Teşkilatı "Tiyatro" ve "Diksiyon ve Etkili Beden Dili Eğitimi" verecek. Seçim sürecine doğru "Diksiyon ve Etkili Beden Dili Eğitimi" kurslarının seçmene ulaşma konusunda büyük bir yarar sağlayacağını belirten AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, "Teşkilat olarak seçim öncesi bir çalışma başlatıyoruz. Seçime katılacak olan ana kademe, yönetim kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız eğitim almış bir şekilde sokağa inecekler" dedi.

Haberin Devamı

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK"

Konak'ta yerel yönetimin bu konuda pasif kaldığını söyleyen Yıldırım, "Geçmişi 8 bin yıl geçmişe dayanan Agora ile ticaretin merkezi olan, Kordon'u ile dillere destan ilçemizin yeniden canlanması için elimizi taşın altına koyuyoruz. Aslında yerel yönetimlerin bu çalışmaları sürdürmesi gerekirken, sanata şaşı baktıklarını görüyoruz. Göstermelik günü kurtarmak amacıyla, belli ideolojilere sahip sanatçılara iş yaratma amacı taşıdığı görüşündeyiz. Sürekli sanat faaliyetinin yapıldığı bir Konak'ı düşlüyor ve özlüyoruz" dedi.

"BELKİ REKABET OLUR"

Gece ve gündüz arasındaki nüfus oranlarının Konak'ta büyük farklılık yarattığın dikkat çeken Yıldırım şunları söyledi: "Konak'ın gündüz nüfusu 1 milyon iken gece 300 binlere düşüyor. Belli bir saatten sonra şehrin en hareketli olması gereken yerleri karanlığa bürünüyor. Ailenizle gezebileceğiniz yerler olmaktan çıkıyor. İzmir Kordon'a mahkum bırakıldı. Kordon da canlı olsun ama Kemeraltı'nın da hizmete sunalım ancak böyle canlanır. Bu düşüncelerle kültür sanat etkinliklerinin Konak'ta ah yoğun olması anlamında kültür sanat komisyonu oluşturma kararı aldık. Kültür Sanat Komisyonu oluşturarak Konak'ta bir alternatif hareket başlatacağız. İstiyoruz ki iki hafta bir sanat etkinliği olsun, rekabet oluşsun yerel yönetimlerde buradan hareketler bu alana daha çok dikkat çekmek isteyebilirler."

Haberin Devamı

KONAK SAHNE TİYATROSU AÇILIYOR

"Sanatın gücünü fark etmiş toplumların muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış oldukları aşikardır. Buradan yola çıkarak günümüz dünyasındaki sorunları sahneye taşımak, kitlelere ulaştırmak, kamuoyu oluşturmak ve tiyatro sanatına ilgi duyan yurttaşlarımızı sahneyle buluşturmak adına ilçemizde tiyatro kursları açacağız ve Konak Sahne Tiyatrosu adı altında oyunlarımızı sahnelemeye başlayacağız. Ayrıca iletişim çağında yaşadığımız halde iletişimsizlik sorunu çağımızın sıkıntılarından biridir" diyen Yıldırım kamuoyunda AK Parti ile sanat arasında mesafe koymaya çalışan bir zümrenin olduğunu söyleyerek, "Sanatı kendi tekelinde zanneden zümreye sanatta var olduğumuzu hatırlatacağız. Elit tabakayı müşteri olarak gören, sanatım sadece kendi tekelinde olduğuna inanan ve bunun aksini düşüneni düşman ilan eden, sözde aristokrat, aydın kişilerin aksine sanatın her fırsatta sanatın halk için olduğunu vurgulamaya devam edeceğiz. Tiyatro seven ve bu sanata gönül vermiş tüm vatandaşlarımızı dünya görüşü ne olursa olsun, sahnede birlikte olmak adına ilçemize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konak Teşkilatından alternatif sanat hareketi

Haberin Devamı

"AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK"

Tiyatro oyunlarının aynı zamanda eğitici bilgilerin de yer alacağına dikkat çeken Yıldırım, "Kadına şiddet uyuşturucu ile mücadele eğitici de olacak. Bazı bölgelerde uyuşturucu kullanımı daha yoğun. Tiyatral bir şekilde bu konulara da el atacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışarak, okullarda ve belirlenen alanlarda uyuşturucu ile ilgili uzak durulması gerektiğine dair oyunlar sergilenecek. 7 Haziran seçimlerinden sonra bu çalışma devam edecek. Konak'ta Belediye Başkanımız da davetliler arasında yer alacak amacımız farkındalık yaratmak. Mart ayının ilk haftasında oyunu sergileyeceğiz. Kadına şiddete yönelik bir oyun yazılacak. Gençlik kollarındaki arkadaşlar katılacak. Profesyonellerden de yardım alacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İLK DERS ANLATILDI

Tiyatro ve "Diksiyon ve Etkili Beden Dili Eğitimi" kurslarında eğitim verecek olan tiyatrocular da kendilerini tanıtarak tüm vatandaşları kurslara davet ettiler. Eğitmenler Gerçek Öner ve Muhittin Şimşek kursa kısa bir giriş yaptı. Gerçek Öner kursların önemine dikkat çekerek, tüm vatandaşları kurslara davet etti. Uyuşturucu mücadele projesi kapsamında "Çıkmaz Sokak" isimli tiyatro oyununun yazarı Muhittin Şimşek de, tiyatro oyununu Konak'tan başlayarak tüm Türkiye'de sahnelemek istediklerini ifade etti.