Gündem AK Parti yerel seçim startını olağanüstü kongreyle verecek

AK Parti yerel seçim startını olağanüstü kongreyle verecek

05.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti yerel seçim startını 7 Ekim’de gerçekleştirilecek olağanüstü kongreyle verecek.

AK Parti yerel seçim startını olağanüstü kongreyle verecek

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Oluşturacağı yeni A takımı ile yerel seçimlere hazırlanacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongrenin hemen ardından seçim çalışmaları gündemiyle “Kızılcahamam Kampı”nı toplaması bekleniyor. Ardından ise belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinin başlatılması planlanıyor. Bu kapsamda kongre sürecinin ardından her ile dönük, aday olması muhtemel isimler üzerinden kapsamlı bir anket çalışması başlatılması; söz konusu isimlerin tüm partilerin seçmenleri nezdinde puanlamasının yapılması öngörülüyor.  

Haberin Devamı

Seçime giderken AK Parti her şehir için ayrı beyannameler oluşturacak. Her şehrin öncelikli talepleri doğrultusunda o şehre kazandırılacak yeni hizmetler beyannamelerin özünü oluşturacak. 

Ana hedefini başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 2019 seçimlerinde kaybedilen büyükşehirleri geri almak olarak belirleyen AK Parti strateji ekibi her hafta Genel Merkez’de toplantılar düzenliyor. Seçim sürecinde özellikle ekonomi söyleminin doğru yönetilmesi ihtiyacına vurgu yapan AK Parti kurmayları; pandemi, deprem, EYT düzenlemesi, hayat pahalılığına karşı maaş zamları gibi başlıkların mevcut ekonomik tabloyu tabana anlatma konusunda öne çıkacağını; “yeni ekonomi yönetimine güven” temasının ise ana slogan olarak kullanılacağını belirtiyor. Ekonomide toparlanma için 2026 yılına işaret eden kurmaylar, gelecek uluslararası yatırımlarla orta vadede toparlanmanın etkilerinin görüleceğini belirtiyor. Kira artışları ile ilgili gündem de AK Parti’nin belirlediği ana sorun başlıkları arasında yer alırken, çözüm için alternatif formüller aranıyor. 

Haberin Devamı

Üç dönem kuralı 

31 Mart seçimleri için en önemli başlıklardan birinin de “doğru aday” olduğuna işaret eden AK Parti kurmayları, belediye başkanlıklarında da milletvekili seçimlerinde olduğu gibi büyük ölçüde üç dönem kuralının uygulanabileceğini; mevcut belediye başkanlarında değişim oranının yüzde 60’ları bulabileceği değerlendirmesini yapıyor.