Gündem AK Parti’de Ankara adayları mesaisi

AK Parti’de Ankara adayları mesaisi

13.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti’de teşkilatın temayül yoklamasının sonuçları, il ve ilçelere ilişkin anketler ve teşkilattan gelen raporların ilk değerlendirmesi yapıldı. Erdoğan ilk mesaide Ankara büyükşehir ve ilçe adayları için üçer isim önerisi istedi.

AK Parti’de Ankara adayları mesaisi

Ayşegül Kahvecioğlu - AK Parti, aday tespit mesaisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün resmen başladı. Erdoğan, Genel Merkez’de gerçekleştirilen aday komisyonu toplantısının ardından Ankara milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Erdoğan, katılımcılardan Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için üçer aday isim önerisi istedi.

Haberin Devamı

Erdoğan başkanlığındaki, Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala, Mustafa Elitaş, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan’ın katıldığı toplantıda, aday adaylarına ilişkin teşkilatın katıldığı temayül yoklamasının sonuçları, il ve ilçelere ilişkin seçim bölgelerinde yapılan anketlerle teşkilattan gelen raporların ilk değerlendirmesi yapıldı. AK Parti ile MHP arasında süren seçim iş birliği görüşmelerine ilişkin gelinen son nokta masaya yatırıldı; bugün AK Parti ve MHP heyetlerinin 11. kez bir araya geleceği bilgisi paylaşıldı.

Ankara zirvesi

Erdoğan’ın gece saatlerine kadar çalıştığı Genel Merkez’de Ankara milletvekilleri, AK Partili ilçe belediye başkanları ve AK Parti Ankara İl Başkanı ile de özel olarak bir araya geldiği öğrenildi. Erdoğan’ın temayül yoklamalarından, anket çalışmalarına kadar yapılan tüm analizleri değerlendirdiği; Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilât Başkanlıkları tarafından kurulan komisyonun hazırladığı listeleri incelediği belirtildi.

Haberin Devamı

İsim verdiler

Erdoğan toplantıda, “Adayları açıklayınca kazanmak için birlikte çok çalışacağız” talimatını verdi. Ankara toplantısında mini bir temayül yoklaması da yapan Erdoğan, vekiller ve belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için üçer aday ismi önermelerini istedi.

Erdoğan dün de Genel Merkez’de bir araya geldiği Adana ve İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarından büyükşehir adayı için isim istedi. 

Yeni söylem çalışması

AK Parti’de aday komisyonunun dışında seçim stratejisini hazırlamak üzere özel bir komisyon daha kurulmuştu. Seçim beyannamesi komisyonu, seçim sürecinde kullanılacak sloganlar, haftalık geliştirilecek ve yenilenecek söylemlerin yanı sıra seçimin omurgasını oluşturacak seçim beyannamesini çalışacak.

AK Parti’de Ankara adayları mesaisi

Erbakan’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı kabul etti. Erbakan, kabul sonrası Erdoğan’ın daveti üzerine seçimle ilgili konulara ilişkin görüştüklerini söyledi. Erdoğan, dün ayrıca Moğolistan Millî Güvenlik Konseyi Sekreteri Jadamba Enkhbayar’ı kabul etti.