Gündem Akhisar’da kömür kavgası

Akhisar’da kömür kavgası

04.03.2009 - 14:28 | Son Güncellenme:

.

Akhisar’da kömür kavgası

MANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde, AKP’li belediye başkan aday adayı Mehmet Emin Karaca’ya ait şirketin, 30 ton ve birinci kalite olarak anlaşmasına rağmen, okula 15 ton ve kalitesiz kömür teslim ettiği iddia edildi. Durumu, bir dilekçeyle İlçe Milli Müdürlüğü’ne ileten öğretmenin ise okul müdürünün saldırısına uğradığı öne sürüldü.
İlçede 1 ay önce yaşandığı belirtilen olay, Akhisar Halkçı Yeler Yönetim Platformu’nca desteklenen Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Aksezgin’in düzenlediği basın toplantısıyla ortaya çıktı. Aksezgin, Akhisar Anadolu Lisesi’nin bir ay önce, 30 ton birinci kalite Kısrakdere kömürü alımı için ihaleye çıktığını, ihaleyi AKP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Emin Karaca’ya ait ‘Emin Ticaret’in kazandığını anlattı. Ancak, 30 ton kaliteli Kısrakdere kömürü yerine, 15 ton kalitesiz Balya kömürü teslimatı yapıldığı yönünde okul öğretmenlerinden Adem Göksugür tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet başvurusunda bulunulduğunu belirten Aksezgin, sonrasında daha çirkin olaylar yaşandığını ileri sürdü. Aksezgin, duyarlı öğretmen Göksugür’ün yaptığı şikayet nedeniyle Akhisar Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Akgül’ün sözlü saldırısına uğradığını ve hakarete maruz kaldığını belirtti, “Olay, valilik, kaymakamlık, milli eğitim ve emniyete taşınmıştır. AKP'nin bu konuda sessiz kalması son dönemlerde ortaya çıkan yolsuzluklarla birleştiğinde daha anlaşılır olmuştur. Burada gerçekleştirilen yolsuzluğu ve öğretmene yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Öğretmen Göksugür’ün uğradığı öne sürülen saldırının ardından, savcılığa da şikayet dilekçesi verdiği belirtildi. Müdür Akgül ile öğretmen Göksugür’ün emniyette ifadelerinin alındığı bildirildi.
İddiaları doğrulayan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, “Okula eksik ve kalitesiz kömür teslim edildiğine ilişkin iddialar var. Şikayet dilekçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmiş. Konu bana intikal etti. Valiliğe gerekli bildirimi yaptım. Olayla ilgili soruşturma sürüyor” dedi.

‘MÜSTEŞAR ZEKİ’
Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bürokrat akrabası olduğu gerekçesiyle ‘müsteşar Zeki’ lakabıyla bilinen Akhişar Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Akgül’ün Akhisar Anadolu Lisesi’ne henüz 3 ay önce atandığı belirtildi. Akgül’ün daha önce Gülin Öngör Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi’nde vekaleten müdürlük görevini yürüttüğü, çeşitli iddialar nedeniyle hakkında soruşturma açıldığı, sonrasında ise Akhisar Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atandığı iddia edildi.