Gündem Akkiraz: Çığlık atmak istiyorum

Akkiraz: Çığlık atmak istiyorum

04.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesindeki Mehmet Paşa Ortaokulu’nda görevli din öğretmeni Abdussamet Arslan’ın “Bir Sünni Alevi ile evlenirse yüz kırbaç cezası ile cezalandırılır” sözlerini TBMM gündemine taşıdı. Topal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, “Amasya’da Alevi öğrencilere yönelik bu gibi nefret söylemlerinin engellenmesine yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?” diye sordu

Akkiraz: Çığlık atmak istiyorum

Topal, din öğretmeninin özellikle kız çocuklarına yönelik bir dizi nefret söyleminde bulunduğunu belirterek, öğretmenin ifadelerinin “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” normunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. Maddesine göre suç olduğunu savundu. Topal, “Öğretmen hakkında herhangi bir soruşturma yapılmakta mıdır?” diye sordu.

Twitter’da isyan etti
CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ise sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından konuyla ilgili “Konuşmayayım diyorum olmuyor. Bunun nefret suçu kapsamında değerlendirilmesini istedik. Bazen durup çığlık atmak istiyorum; hangi devirde yaşıyorsunuz? Neye göre fetva veriyorsunuz? Aldığın maaşta Alevinin vergisi de var” yazdı.