Gündem Aktütün saldırısı saniye saniye görüntülendi

Aktütün saldırısı saniye saniye görüntülendi

06.10.2008 - 16:57 | Son Güncellenme:

15 askerin şehit olduğu 23 askerin yaralandığı Aktütün karakolu saldırısı cep telefonuyla saniye saniye böyle görüntülendi.

Aktütün saldırısı saniye saniye görüntülendi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Jandarma Karakoluna PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırının ardından bölgede halen silah sesleri yükseliyor. Bayraktepe mevkiinde Mehmetçik arama tarama faaliyetlerini sürdürürken, skorsky helikopterleri Aktütün Karakolu ve Bayraktepe mevkiine sürekli mühimmat ve asker taşıyor. Obüs topları ise namlularını Kuzey Irak'a çevirdi. Bu arada Aktütünlü Köylüler ise köyü terk etmeye hazırlanırken, çatışmanın izleri ise hala ilk günkü gibi duruyor.

PKK'lı teröristler tarafından Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırının ardından bölgede başlayan askeri hareketlilik sürüyor. Aktütün Karakolu ve Bayraktepe Mevkiinde konuşlu birliklerden top ateşi ve silah sesleri hiç susmuyor. Helikopterler sürekli Aktütün Karakolu ve Bayraktepe mevkiine silah ve mühimmat taşıyor. Aktütün Karakolundaki bu hareketlilik köylüleri de tedirgin ediyor. Özellikle çatışmanın yaşandığı Bayraktepe mevkiinde, teröristlere ait mühimmat ve mayın arama-tarama faaliyetleriini sürdüren Mehmetçik, PKK'lı teröristlerin izini bulmak için de sıcak takipte. En küçük bir hareketlilikte ve görüntüde, PKK'lı teröristlerin geçiş bölgeleri Ortaklar ve Aktütün Karakolları ile Bayraktepe bölgesinde konuşlu birliklerdeki top ve havanlarla dövülüyor.

KÖYLÜLER KÖYÜ TERK EDİYOR


Yıllardır büyük sıkıntı yaşadıklarını ve iki ateş arasında kaldıklarını belirten Aktütünlü köylüler ise can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle köyü terk ediyor. Çatışmanın izlerinin hala canlı durduğu evlerde Aktütünlü köylüler eşyalarını toplayarak minibüslerle köyden kaçıyor. Korkuları ve çatışmanın şokunu atlatamayan köylüler,"Bu şartlar altında burada yaşayamayız. Can güvenliğimiz yok. Evlerimiz çatışmaların ardından hasar gördü. Her defasında aynı sıkıntıları yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 İşte saldırı anının saniye saniye görüntüleri...