Gündem ALES sınav giriş yeri belli oldu! İşte 2016 ÖSYM sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

ALES sınav giriş yeri belli oldu! İşte 2016 ÖSYM sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

13.12.2016 - 08:12 | Son Güncellenme:

Milyonların merakla beklediği ALES sınav giriş yeri belli oldu! 18 Aralık'ta düzenlenecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'e girecek adaylar sınav giriş belgelerine haberimizdeki linkten ulaşabilirler. İşte 2016 ÖSYM sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

ALES sınav giriş yeri belli oldu İşte 2016 ÖSYM sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES Sonbahar Dönemi) Sonbahar Dönemi Sınavı, 18 Aralık 2016 tarihinde 81 il merkezi ile Bişkek'te (Kırgızistan) uygulanacaktır. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve cevaplama süresi 180 dakika (3 saat) olacaktır.

Haberin Devamı

ALES SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI

18 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30’da uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2016-ALES Sonbahar Dönemi) başvuruda bulunan adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmış olup adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

ALES SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.
Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.