Gündem ALES sınavı bugün yapıldı! (ALES İlkbahar Dönemi sınavı)

ALES sınavı bugün yapıldı! (ALES İlkbahar Dönemi sınavı)

05.05.2018 - 10:06 | Son Güncellenme:

ALES İlkbahar Dönemi sınavı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Binlerce öğrencinin ter döktüğü ALES bugün yapıldı. Peki ÖSYM 2018 ALES İlkbahar Dönemi sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ALES sınav sonuçları hangi tarihte belli olacak?

ALES sınavı bugün yapıldı (ALES İlkbahar Dönemi sınavı)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 6 Mayıs Pazar günü saat 10.15'te uygulanacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) adaylarına saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Twitter üzerinden yapılan duyuruda, 6 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek ALES'e girecek adaylara yönelik hatırlatma yapıldı.

Buna göre, adaylar, saat 10.00'dan sonra sınavın yapılacağı binalara alınmayacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında: Sınava Giriş Belgesi, T.C. Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya Pasaport veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya Pembe/Mavi Kart getirmeleri önem arz etmektedir.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?

ÖSYM ALES sınav giriş yerlerini açıkladı. ÖSYM AİS üzerinden adaylar sınav giriş yerlerini sorgulayabilecekler. 'https://ais.osym.gov.tr/' adresine giriş yapan adaylar T.C. kimlik numaraları ile giriş yerlerini sorgulayabilecekler.

Yazarlar