Gündem ‘Allahsız' soruşturmasına itiraz

‘Allahsız' soruşturmasına itiraz

14.10.2008 - 18:27 | Son Güncellenme:

.

‘Allahsız soruşturmasına itiraz

EĞİTİM- İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Antalya'daki Aksu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Karakaş'a ilköğretim müfettişlerinin yönelttiği soruların insan haklarına, Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu savundu. Adıbelli, soruşturmayla ilgili Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Genel Başkan Yüksel Adıbelli, MYK Üyesi Kadir Koç ve Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ile birlikte Antalya Şube binasında basın toplantısı yaptı. Adıbelli, sendika üyesi Aksu İlköğretim Müdürü Mehmet Karakaş'ın, hakkındaki dedikoduların kimler tarafından yapıldığını belirlemek amacıyla kendi isteğiyle soruşturma isteminde bulunduğunu, soruşturmanın 7 Ekim 2008'de sonuçlandığını söyledi. Karakaş'a, 465 sayfalık soruşturma dosyası sonucu 30'da 1 oranında maaşından para kesme cezası verildiğini belirten Adıbelli, soruşturmayı yürüten müfettişler tarafından ‘Müdürün Allah'a inanıp inanmadığı, Ermeni olup olmadığı, öğle yemeklerinde ayrana rakı karıştırıp içip içmediği' ve benzeri soruların yöneltildiğini söyledi. Adıbelli, soruların insan haklarına, Anayasa'nın 24'üncü maddesine ve yasalara aykırı olduğunu ifade etti. Adıbelli, soruşturmayla ilgili Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne itiraz ettiklerini de açıkladı.

Haberin Devamı

DESTEK İÇİN ANTALYA'DAYIZ

Karakaş’a destek için Antalya’da olduklarını belirten Yüksel Adıbelli, şunları söyledi:

“İnsanların etnik kökeni, ırkı, dinini, kutsal değerlerini, dili suçlanamaz ve o anlamda sorular sorulmuştur. Bir kişi hakkında sanki Ergenekon dosyasında olduğu gibi 460 sayfalık bir dosyanın olduğunu görünce şaşırdık. Bu nedenle, Antalyamıza sahip çıkmaya geldik. Antalyamızda şube başkanımızdan üyemize kadar herkese sahip çıkmak kılına zarar gelirse eğitim iş yönetimi ve MYK olarak arkadaşlarımızın yanındayız, el eleyiz, kollayız. Her türlü hukuksal ve siyasal anlamda mücadelemizi veririz.”

Aksu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Karakaş, geçen yıl okulda görev yapan Müzik öğretmeni Sevil Ünlü'nün kendisi hakkında dedikodu yaptığı gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak soruşturma açılmasını istemiş, ilköğretim müfettişleri tanık öğretmenlere, “Okul müdürünün Allah'a inanmadığı, Ermeni olduğu ileri sürülmektedir. Bildiklerinizi yazınız" sorusunu yöneltmiş, soruşturma sonunda Karakaş'a 30'da 1 oranında maaşından para kesme cezası verilmişti.