Gündem Altı eve ateş düştü

Altı eve ateş düştü

23.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cudi Dağı’nda PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan ve aralıklarla devam eden çatışmada şehit düşen Özel Harekât polislerinin sayısı 6’ya yükseldi. 7 PKK’lının öldürüldüğü çatışmalarda 2’si asker 8’i polis 10 güvenlik görevlisi yaralandı

Altı eve ateş düştü

Beden eğitimi öğretmeni
Recep Topaloğlu (30)’nun, şehit olduğu haberi, İzmit’in Gündoğdu Semti, Bayındırlık Konutları 12 Ada 3. Blok’ta oturan ailesini acıya boğdu. Şehit evine bayrak asılırken, babası Reşat Yakup Topaloğlu ve aile fertleri haberi alır almaz bazı yakınlarıyla Şırnak’a gitti. Şehit polis Recep Topaloğlu, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra 3 yıl süreyle yüzme havuzlarında öğretmenlik yaptı. Aynı zamanda amatör futbolcu olan Topaloğlu, polislik mesleğini seçti. Recep Topaloğlu, 6 ay önce evlendiği eşi 28 yaşındaki Nafiye Topaloğlu’nu da Şırnak’a götürdü.

Haberin Devamı

Altı eve ateş düştü

‘Gözün arkada kalmasın’
Yavuz Selim Arslan’ın (25), Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki babaevinde hüzün yaşanıyor. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Gülşen Arslan, ”Bu teröre hiç mi çare yok? Buna kim çare olacak. Sürekli ciğerimiz yanıyor” dedi. Şehidin kardeşi Kemal Arslan ise, ”Ağabeyim seni çok özledim. Öcünü o hainlerden alacağım. Gözün arkada kalmasın” diye konuştu. Şehit Arslan’ın, Konya Polis Okulu’ndan 2008’de mezun olduğu ve aynı yıl Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde göreve başladığı, 2 yıl önce kendi isteğiyle Özel Harekat’a geçtiği öğrenildi. Yavuz Selim Arslan’ın tayininin geçen yıl Antalya’ya çıktığı ve kendi isteğiyle görev süresini bir yıl uzattığı bildirildi. Şehit polisin internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta da ’Varlığım Türk varlığına armağan olsun’ yazılı son fotoğrafı anı kaldı.

Haberin Devamı

‘Çatışıyoruz, dua edin’
Cihat Akkaya (33)’nın İzmir Gaziemir’deki evine ateş düştü. Akkaya’nın Özel Harekat polisi olarak ilk görev yerinin Şırnak olduğu, daha sonra İzmir’de görev yaptıktan sonra iki yıl önce de tekrar aynı kente tayinin çıktığı öğrenildi. Akkaya’nın eşi Deniz Akkaya’nın lösemi tedavisi gördüğü için 12 yaşındaki kızı Aybüke’yle İzmir’de kaldığı öğrenildi. Tek başına iki yıldır Şırnak’ta görev yapan Cihat Akkaya’nın, Haziran ayındaki tayin döneminde de İzmir’e dönmek için plan yaptığı, bunun içinde eşinin sağlık raporlarını kargoyla istediği ortaya çıktı. Akkaya’nın, ilk çatışmanın ardından şehit düşen meslektaşlarını teslim almak ve yaralıları kurtarmak için bölgeye giden ekip içerisinde olduğu belirlendi. Akkaya’nın yeni çıkan çatışmada şehit düşmeden önce, televizyondaki haberleri izleyerek kendisine ulaşan eşi Deniz Akkaya’ya telefonda, “Çok iyiyim. Akşama sizi arayacağım”, kendisini merak edip arayan İzmir’deki meslektaşlarıyla konuşurken de yanındaki şehitlerden bahsetmeyerek, “Çatışıyoruz, Sıcak temasımız devam ediyor. Dua edin” dediği öğrenildi. Deniz Akkaya, “Ağlamayacağım. Başım hep dik olacak”dedi.

‘Çok seviyorum’
Arif Mamış’ın şehit olduğu haberi Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde ailesine yetkililer tarafından verildi. Acı haber üzerine
Mamış’ın baba evine Türk bayrağı asıldı. Baba İbrahim Mamış, olayı akşam duyduklarını, ancak oğlunun şehit olduğu haberini sabah öğrendiklerini söyledi. Oğluyla en son 2 gün önce telefonda konuştuğunu anlatan Mamış, ”O gece operasyondan geç gelmişti. Gelince konuştuk. ’İyiyim’ dedi. Konuşmamızdan sonra o gece tekrar operasyona gitmiş. Oğlumun doğu görevi 1 yıl önce bitmişti. Ama birkaç yıl daha gönüllü olarak orada kalmak istedi. Polisliği çok seviyordu. Özel harekattan ayrılmasını da istedim ama ’Ben çok seviyorum’ dedi” diye konuştu. Mamış bir çocuk babasıydı.

Haberin Devamı

‘Artık analar ağlamasın’
Kadir Can (46)’ın 2010 yılında polisler arasındaki sınıflandırmayla oluşturulan başpolis rütbesine yükseldiği belirtildi. Can’ın Antalya(nın Kepez ilçesinde oturan eşi Ayşe Can, çocukları 17 yaşındaki Gökçe Can ve 12 yaşındaki Ömer Can acı haberis alınca gözyaşlarına boğuldu. Ayşe Can, “O bizim onurumuzdur, bize onurlu bir şeref bıraktı. Çocuklarım da bu şerefi taşıyacaktır” dedi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan şenidin annesi Merdane Can da gözyaşları içinde, ”Artık analar ağlamasın. Bizim de yavrumuz gitti. Vatan sağ olsun” diye konuştu. 2010’un temmuz ayında Şırnak’a tayin olan başpolis Can’ın bu ildeki görev süresinin, haziran ayında dolacağı belirtildi.

Haberin Devamı

İsteyerek gitti
Mustafa Erdoğan (24)’ın acı haberi memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine düştü. Erdoğan’ın baba ocağı Boğazlıyan’daki Türk bayrakları asıldı. Kendisi gibi Özel Hareatçı polis olan ve yaklaşık 4 yıl önce emekli olan babası Ramazan Erdoğan’ın görev yaptığı Adana’da doğan şehit Mustafa Erdoğan, 2009 yılında İstanbul’da göreve başladı. Erdoğan’ın kendi isteğiyle 8 ay önce Şırnak’a gittiği öğrenildi. Acılı baba Ramazan Erdoğan, “Vatan sağolsun” demekle yetindi. Şehit polisin operasyona gitmeden önce annesini arayıp, “Anne hakkını helal et, ben şehit olmaya gidiyorum” dediği öğrenildi.

Yazarlar