Gündem Amasya’da şehit sayısı ikiye çıktı

Amasya’da şehit sayısı ikiye çıktı

11.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amasya’daki saldırıda can veren Er Murat Erdem’den sonra, ağır yaralanan 29 yaşındaki Astsubay Osman Can Türkgöl de hastanede yaşamını yitirdi

Amasya’da şehit sayısı ikiye çıktı

Amasya’nın Çiğdemlik köyünde önceki gün 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili dün sabah saatlerinde bir acı haber daha geldi. Yaralılar arasında bulunan ve tedavisi Şerefettin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi’nde devam edilen Astsubay Osman Can Türkgöl’ün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı. Patlama anında can veren Jandarma Er Murat Erdem’in ardından Türkgöl’ün de yaşamını yitirmesiyle hain saldırıdaki şehit sayısı ikiye yükseldi. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Abdullah Kaya, “Durumu kritikti. Hastane olarak elimizden geleni yaptık. Ancak kurtaramadık. Bugün (dün) saat 10.30 sıralarında Astsubay Osman Can Türkgöl de şehit oldu” dedi.

Osmaniye’ye gönderildi
Amasya’daki bombalı saldırıda yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Osman Cantürk Göl için Jandarma Alay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Abdil Celil Öz, Amasya 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir’le protokol üyeleri katıldı.
Tören sırasında şehit eşi Emine Türkgöl, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Astsubay Göl’ün özgeçmişinin okunması ardından cenaze Merzifon Askeri Havaalanı’ndan memleketi Osmaniye’ye gönderildi.

Anne ve babası yakıldı
Astsubay Osman Can Türkgöl’ün ölüm haberi, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde oturan ailesini yasa boğdu. Evli ve 1 çocuk babası olan Astsubay Türkgöl’ün şehit olduğu haberini alan yakınları, babası Muhiddin ve annesi Fatma Türkgöl’ün Yeniceharuniye Mahallesi’ndeki evine akın etti. Türk Bayrağı asılan evde gözyaşlarına boğulan anne Fatma Türkgöl’ü yakınları tarafından teselli edilmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Amasya’da şehit sayısı ikiye çıktı

Acılı eşin feryadı
Bombalı saldırıda ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Astsubay Osman Can Türkgöl’ün cenazesi törenle memleketi Osmaniye’ye gönderildi. Amasya’daki tören sırasında Türkgöl’ün eşi Emine Türkgöl, gözyaşlarına boğuldu.

Amasya’da şehit sayısı ikiye çıktı

Şehit eri 3 bin kişi uğurladı
Amasya’daki saldırıda şehit olan Jandarma Er Murat Erdem, Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Amasya’nın Merzifon ilçesinden uçakla Kayseri’ye, oradan da karayoluyla Yeşilhisar ilçesine cenazesi getirilen Jandarma Er Murat Erdem için gözyaşları sel oldu. Kent merkezinden konvoy halinde ilçeye getirilen şehidin tabutu Devlet Hastanesi morguna götürülürken yüzü baba Hasan Emir Erdem ve erkek kardeşi Oğuzhan ve yakınlarına gösterildi.
Hastane bahçesinde anne Sare Erdem “Nasıl gönderdik, nasıl geldin. Yavrum garip gittin, garip geldin. Cesedi parça parça olmuş diyorlar” diye ağladı.

‘Hepimizin anasısın’
İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, “Oğlun parça parça olmadı. Şimdi sana da gösterecekler. Murat, bugüne kadar senin oğlundu artık Türk milletinin oğlu. Sen şehit anasıydın, hepimizin anası oldun, Murat hepimizin evladı oldu, metanetli ol” dedi.
Erdem’in naşı daha sonra evinin önünden geçirildi. Cenaze törenine katılan gençler cenaze töreni boyunca “Vatan sana canım feda”, “Şehiter ölmez vatan bölünmez”, “Dişe diş kana kan intikam intikam”, “Hepimiz Murat’ız PKK’ya yeteriz”, “Kahrolsun PKK” diye slogan atıp tekbir getirdi.
Cenaze namazı, 1943 yapımı tarihi Cami Kebir Camiinde Kayseri Müftüsü Emrullah Maraşlıgil tarafından kıldırılan şehit Murat Erdem ilçe asri mezarlığında taprağa verildi.
DEMET ÖZTÜRK-MÜKREMİN ÖKSÜZGİL Kayseri DHA

Yazarlar