Gündem Anadolu ve Trakya İstanbul’a akın etti

Anadolu ve Trakya İstanbul’a akın etti

03.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tatil dönüşünü son güne bırakanlar trafiğe takıldı. Hem Anadolu hem de Trakya’dan İstanbul’a dönenlerin önceki gün başlayan yoğunluğu dün artarak sürdü. Sağlık Bakanı Koca, tatilin ilk gününden itibaren 17 bin 774 kaza olduğunu duyurdu.

Anadolu ve Trakya İstanbul’a akın etti

Dokuz güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle dönüşe geçen tatilciler, şehirler arası yollarda yoğunluğa yol açtı. Hem Anadolu hem de Trakya’dan İstanbul’a dönenlerin önceki gün başlayan yoğunluğu dün artarak sürdü. Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinde sabah erken saatlerde İstanbul yönünde araç yoğunluğu oluştu. Otoyolun Ankara yönünde de ulaşım rahat şekilde sağlandı. Ancak dün saat 11.00 ile 12.00 sıralarında 3 farklı noktada kazalar meydana geldi. 14 aracın karıştığı zincirleme kazalarda bir kişi yaralanırken Anadolu Otoyolu’nun İstanbul yönünde 2 şerit trafiğe kapanınca uzun araç kuyrukları oluştu. Yol bir saat süren çalışmanın ardından açıldı.

Haberin Devamı

Denetime takıldıar

TEM Otoyolu Düzce geçişinde de yoğunluk vardı. Bazı araç sürücülerinin yoğunluğa takılmadan hızlı ilerlemek için emniyet şeridi ihlali yaptı. Polis, drone ile denetim yaptı. Emniyet şeridi ihlalleri de kameratya yansıdı. Emniyet şeridini kullanan 89 sürücüye toplamda 361 bin 696 TL cezai işlem uygulandı. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Bursa Batı Gişeleri’nde de yoğunluk vardı. HGS geçişlerinde akıcı bir trafik gözlenirken, nakit gişelerinde zaman zaman kuyruklar oluştu.

Trakya’dan dönüş

Tatilde Trakya ve Çanakkale’nin tatil bölgelerine gidenler, İstanbul’a dönüşte trafik yoğunluğu oluşturdu. Tekirdağ’dan İstanbul yönüne doğru önceki akşam başlayan araç yoğunluğu, tatilin son günü de artarak sürdü. İstanbul’a sınır Marmaraereğlisi ilçesinde araç kuyruğu, yer yer iki kilometreyi aştı.

Haberin Devamı

Ege’nin kavşak kenti

Ege Bölgesi’nin kavşak kentlerinden biri olan Afyonkarahisar’da da trafik yoğunluğu yaşandı. Afyonkarahisar-Konya karayolunun Çay ilçesi girişinde tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Konya’dan Afyonkarahisar’a geliş istikametinde yoğunluğun daha fazla olduğu gözlendi. Bayram tatilinin başladığı geçen hafta cumartesi gününden dün saat 08.00’e kadar 1 milyon 100 bin aracın Afyonkarahisar’dan farklı illere geçiş yaptığı belirlendi.

Gece yarısı başladı

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı “kilit kavşak” Kırıkkale’de trafiğe takılan sürücüler de tampona tampona ilerledi. Gece yarısı Ankara-Samsun D.200 kara yolunda başlayan trafiğin daha çok Balışeyh ve Elmadağ ilçeleri arasında olduğu görüldü. Kırıkkale-Kayseri D.765 kara yolunda da trafik akıcı şekilde ilerledi.

17 bin 774 kaza

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden itibaren 17 bin 774 kaza meydana geldi. Bir kısmı ölümle sonuçlanan kazaların dönüş yolunda da yaşanmaması için trafik kurallarına uyulmasını istirham ediyoruz. Sağlık hizmeti ihtiyacı için helikopter ve kara ambulanslarımızla, UMKE, nöbetçi sağlık çalışanlarımızla verdiğimiz sağlık hizmeti devam ediyor. Gideceğiniz yere sağlıkla varın” dedi.

Haberin Devamı

Canlı yayın aracı direğe çarptı

Tatilin ilk gününden bu yana yoğunlaşan şehirler arası yollarda trafik kazaları meydana geldi. Ordu’da çekim yaptıktan sonra Sinop’a giden bir firmaya ait canlı yayın aracı dün sabah Samsun-Ordu kara yolu Irmaksırtı mevkiinde sürücüsü Ahmet Ali Çelenk’in kontrolünden çıkarak yol kenarındaki beton elektrik direğine çarptı. Kazada araçtaki Saliha Adıgüzel (36) ile Furkan Akbulut (17) hayatını kaybetti, Mustafa Gürler de yaralandı.

Van Gölü’ne düştü

Van’ın Gevaş ilçesinde dün saat 07.00 sıralarında Devlet Su İşleri kampı yakınlarında meydana bir minibüs, kontrolden çıkarak Van Gölü’ne düştü. Kazada sürücü ile 10 kişi yaralandı.

İki genç öldü

Sivas’ın Altınyayla ilçesine bağlı Kale köyünde dün 12.00 sıralarında K.Y. (20) yönetimindeki kamyonet ile Ömer Akbulut (16) idaresindeki motosiklet kafa kafaya çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ve arkasında bulunan yolcu Berat Kiriş (16) ağır yaralandı. Kiriş ve Akbulut hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Uçak kuş sürüsüne çarptı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmek için dün sabah havalanan TK 7592 sefer sayılı Anadolu Jet’e ait uçak kısa bir süre sonra kuş sürüsüne çaptı. Çarpmanın etkisi ile burun kısmında hasar oluşan uçak Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na sorunsuz iniş yaptı. Uçakta meydana gelen hasar nedeniyle Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan, İstanbul’a yapılacak olan uçak seferi iptal edildi.

Anadolu ve Trakya İstanbul’a akın etti

Gurbetçiler geliyor

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan, yaz tatillerini aileleriyle memleketlerinde geçirmek için kara yolunu kullanan gurbetçilerin ülkeye girişleri de sürüyor. Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan gurbetçilerin zaman zaman yoğunluk oluşturması nedeniyle sınırda peron sayısı 10’dan 12’ye çıkarıldı.