Gündem Ankara adayı Turgut Altınok CNN TÜRK'te açıkladı! 'Ankara'yı metro ağlarıyla öreceğiz'

Ankara adayı Turgut Altınok CNN TÜRK'te açıkladı! 'Ankara'yı metro ağlarıyla öreceğiz'

26.02.2024 - 20:29 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı. Ankara'daki sorunlara değinen ve projelerini anlatan Turgut Altınok, "Ulaşım ciddi problem Ankara'da. Havaalanı metrosunu yapacağız. 80 km metro vaadediyoruz Ankara'ya." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un açıklamalarından satır başları şöyle;  İyi gidiyor sokak iyi. İlgiden, sevgiden. 5 dakika ile 10 dakikadır mesafe Hacı bayram'dan hale gidişim 3 saat olmuştur. Esnaflarımızı geziyoruz, caddeleri geziyoruz. Sevgiyi hissediyoruz.

Haberin Devamı

'Ya istiklal ya ölüm diyerek' milli mücadeleyi Atatürk başlatmasaydı bugün bizler yoktuk. Milli mücadelenin merkezi Ankara. Atatürk Milli Mücadele Müzesini mart ayında açacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında başkentimize muhteşem eser kazandırdık. Keşke Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hatırlatacak eser yapmış olsaydı. Sabah 10 - 10.30'da başlıyor programımız 11'e kadar devam ediyor. Tunalı'da ilgi vardı. Tunalı'da çok güzel ilgi ve sevgi vardı. Anketlerde de bu Tunalı'da çıkıyor. Tunalı'da başa baş çıkıyoruz.

ANKARA'DA NELER YAPILACAK?

Ulaşım ciddi bir problem. Zamanında otobüs gelmiyor, trafik ciddi bir problem. Elektrikli otobüsler alacağız. Filomuzu yenileyeceğiz. Duraklarda kuyruklarda bekleme dönemini hızlı şekilde bitireceğiz. Ankara'da ciddi bir trafik problemi var. Yeni bulvarlar yapılmadı, metro sözleri vardı onlar da yapılmadı. Ciddi bir trafik sıkışıklığı var. Yeni yollar yapılmadı. Yeni yollar, yeni bulvarlar yapacaksın, metrolar yapacaksın. Ankara'da bugün bizim projemizde 75 tane alt geçit üst geçit var. Trafiği çözmenin bir yolu metrodur. Büyükşehir belediye başkanın sözü vardı göreve gelirsem havalimanı metrosunu yapacağım. 5 santimetre yapılan metro yok Ankara'da. Havaalanı metrosunu yapacağız. Ulaşım ciddi problem Ankara'da. 80 km metro vaadediyoruz Ankara'ya. Yeni yollarla, bulvarlarla, metrolarla trafiği ve ulaşımın rahatlatılması lazım. Ankara'mızı metro ağlarıyla öreceğiz. 5 yıl içinde 17 tane alt geçit üst geçit yapıldı ama yeterli değil. Başkentimizi dünya başkenti yapacağız. Yavaş vaatlerin yüzde 90'ını yapmadı.

Haberin Devamı

Ankara adayı Turgut Altınok CNN TÜRKte açıkladı Ankarayı metro ağlarıyla öreceğiz

300 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK

Kentsel dönüşüm çok önemli. Biz işimizi ihtimale, şansa, acabalara bırakamayız. Kentin eskiyen dokuları var. Belediye başkanlarını şehrin 5 yılını planlamaz. Belediye başkanları şehrin geleceğini planlar. Ankara'da en önemli taleplerden bir tanesi Organize Sanayi Bölgeleri'nde 1 metrekare yer yok. Ankara'da 10 tane Organize Sanayi Bölgesi yapacağız. 250 bin 300 bin kişi iş sahibi olacak. Ankara bir tarım kentidir aynı zamanda. 

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM ÜCRETSİZ

Gençlerimize ulaşımı ücretsiz yapıyoruz. Minibüs ve otobüs esnafımız var onları da mağdur etmeyeceğiz. Üniversite öğrencilerimiz ulaşımdan ücretsiz faydalanacaklar. Altınok yapmayacağı bir işi söylemez. Bir şeyi söylüyorsam bunları hesabı yapılmıştır. 20 bin üniversite öğrencimize her ay bin 500 lira burs. 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapacağız. Şehre olan talebin artmasını istiyorum. 10 bin öğrenciye düşük kiralı konutları kiralayacağız. Şu an biz gençlerimize ciddi destekler veriyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğiz. Öğrencilere ücretsiz sinema ve tiyatro bileti temiz edeceğiz. Sporu canlandıracağız. Teknoloji merkezi, bilim atölyeleri bütün ilçelerimizde sanatı, sporu, kültürü yaşatacağız.

Ankara adayı Turgut Altınok CNN TÜRKte açıkladı Ankarayı metro ağlarıyla öreceğiz

"HER GÜN SOKAKTAYIM"

Biz herkesi kucaklıyoruz ve adaletli hizmet yapıyoruz. CHP'lilerden ciddi oy alırız biz. Yapılan anketlerde sokaklarda görsem tanırım diyenlerin oranı yüzde 85. Ben vatandaşa ulaşıyorum. Her gün sokaktayım. AK Partili belediyelerden makineleri çekti. Büyükşehir belediyesi ilçelere araçlar vermiş. Bir gün beni Tunceli Belediye Başkanı aradı. Başkanım dedi ben CHP'liyim. Cenaze arabam yok. Cemevinden mezarlığa 2 km mesafe. Birçok CHP'li belediye başkanına gittim cenaze arabası alamadım. Dedim başkanım bunun partisi mi olur? Bu ülke bizim. Tunceli Belediye Başkanımıza bir araç verdik biz.  Biz adaletli olacağız. Herkesin başkanı olacağız. Ötekileştirme yok. İdeolojik bakış yok.

Haberin Devamı

Belediye başkanları kiraların düşmesine katkı sağlayabilir. 20 bin aileyi ev sahibi yapacağız. Güzel bir şehircilik örneğiyle beraber kira öder gibi ev sahibi yapacağız.

"TARIMI DESTEKLEYECEĞİZ"

Ülkenin başkenti tarımın da başkenti. Çiftçimizi destekleyeceğiz. Emeklimize 5 bin lira vereceğiz. 2 bin 500 lira kart mahalledeki küçük esnaflardan alışveriş yapacak. Doğal gaz desteğini bin liraya çıkaracağız. Ankara'yı dünya başkenti yapacağız. Tarımı destekleyeceğiz. Su aboneliğinden de köylerden para almayacağız.