Gündem Anneler Günü (Mother's Day)

Anneler Günü (Mother's Day)

12.05.2013 - 09:01 | Son Güncellenme:

Bir çok bakanın mesaj yayınladığı Anneler Günü her yıl Mayıs ayının 2nci Pazarı kutlanır. Bu yıl 12 Mayıs 2013 tarihine isabet eden Anneler Günü (Mother's Day) için Google, özel bir logo (Doodle) hazırladı. Bakanlar Anneler Günü ile ilgili mesajlar yayınladı.

Anneler Günü (Mothers Day)

Anneler Günü

Bir çok bakanın mesaj yayınladığı Anneler Günü her yıl Mayıs ayının 2nci Pazarı kutlanır. Bu yıl 12 Mayıs 2013 tarihine isabet eden Anneler Günü (Mother's Day) için Google, özel bir logo (Doodle) hazırladı.

Google'dan Anneler Günü Doodle

Özel günlerde ve dünya tarihine katkıda bulunmuş bazı kişilerin doğum günlerinde Google özel logolar hazırlıyor. Bunlara “Doodle” adı veriliyor. Google, Anneler Günü’nü (Mother's Day) de unutmadı.

Anneleri onurlandıran bu özel günde annelere bir hediye de Google’dan geldi.

Anneler günü için doodle


Anneler Günü için Vikipedi ne diyor?

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.
Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye’de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye’de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünya’da milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Tarihi

Anneler günü, anneleri onurlandıran bir özel gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

Mesajlar

Sn. Hayati Yazıcı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, annelerin boş zamanlarda ziyaret edilecek insanlar olmadığını belirterek, "Çocuklar nasıl gözetiliyorsa annelerin de o şekilde gözetilmesi gerekir" dedi.

Sn. Mehdi Eker

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Anneler Günü" dolayısıyla AA muhabirlerine "annelerin önemini" anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, annelerin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, annesi Fehime Eker'i 2008 yılında kaybettiğini söyledi.

Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Eker, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, "Annesi yaşayan herkese annelerinin değerini çok iyi bilmelerini, yaşarken onları memnun edecek şekilde hatırlarını sormalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Sn. Veysel Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da annelerin gününü kutlayarak, annelerin başının tacı olduğunu söyledi.

Eroğlu, annesi Emine Eroğlu ile yaşadığını ve yoğun programına rağmen her fırsatta annesine vakit ayırdığını anlattı.

Her gün sabah evden ayrılırken annesinin hayır duasını aldığına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bazen öğlen bazen de akşamları yanına uğrayarak sohbet ediyoruz, hatıralarımızı canlandırıyoruz. Günde 2 defa anneme uğruyorum, elini öpüyorum, hayır duasını alıyorum, gerçekten iyi oluyor. Annem de çok büyük bir mutluluk duyuyor."

Sn. Fatma Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Annelerimiz, varlık sebebimiz, yüzümüze kondurulan ilk öpücük, başımızı okşayan ilk el, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi, sevginin, şefkat ve merhametin kaynağıdır" dedi.