Gündem Antalya’da deniz doğuda kayak keyfi

Antalya’da deniz doğuda kayak keyfi

22.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da sıcaklığın 17 derece olmasıyla vatandaşlar denize girdi. Bitlis’te kayak sezonu açılırken en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Kars’ta ölçüldü

Antalya’da deniz doğuda kayak keyfi

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok ilde sert kış şartları sürerken, Antalya’da ise yazdan kalma bir gün yaşandı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ölçümlerinde gün içerisinde 17 dereceye yükselen sıcaklık, denizde 18 dereceye kadar ulaştı. Hafta sonunu fırsat bilenler evlerinden çıkarak Konyaaltı Sahili’nde güneşli havanın keyfini sürdü. Onlarca kişi denize girerken, havlusuna uzanarak güneşin tadını çıkaranlar da vardı. Yarın gün içerisinde 20 dereceye kadar ulaşacak sıcaklığın, çarşamba gününe kadar süreceği kaydedildi.

Kayak sezonu başladı
Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Bitlis’te vatandaşlar dün sezonun açıldığı Çitkaya Kayak Tesisi’ne akın etti. Bitlisliler karın keyfini çıkarırken Bitlis Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, “Tüm Bitlislileri kayak yapmaları için tesisimize bekliyoruz” dedi.

Camlar bile buz tuttu
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinde gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 23, Erzurum’da 17, Ağrı’da 16, Erzincan’da 15, Iğdır’da 13 ve Ardahan’da 9 derece ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar, buzla kaplı kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti.