Gündem Antalya’da 2 km araç kuyruğu

Antalya’da 2 km araç kuyruğu

28.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı arifesinde İstanbul boşaldı, kentte trafik yoğunluğu yüzde 2’ye indi. Tatil yörelerine gidenlerin trafik çilesi ise dün de sürdü. Antalya’da 2 km’lik araç kuyruğu oluştu, Bodrum’a ise 4 günde 100 bin araç giriş yaptı.

Antalya’da 2 km araç kuyruğu

Milyonların yaşadığı İstanbul, bayram tatili dolayısıyla en sakin günlerini geçirirken, bu kentin trafik çilesi turizm kentlerine kaydı. Bayram arifesinde tatil beldelerine ulaşmak için yollara akın eden vatandaşların trafik çilesi dün de sürdü. Antalya’da araç kuyruğu 2 kilometreyi bulurken, yerli turistlerin tercih noktalarından İzmir’e ise 23-26 Haziran’da 280 bin 713 araç girişi gerçekleşti. Dünyaca ünlü tatil beldesi Bodrum’a da 4.5 günde 100 bin aracın giriş yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yolda çikolata, kolonya

Turizm kenti Antalya’ya yalnızca hava yoluyla değil, kara yoluyla da tatilcilerin gelişi sürüyor. Kente kara yoluyla gelenler 7 giriş noktasında emniyet ve jandarma ekipleri tarafından tek tek durdurulup kontrol ediliyor. Sürücü ve yolcuların genel bilgi taramalarının (GBT) yanı sıra araçlarda da arama yapılıyor. Yaklaşık 2 km’lik araç kuyruğu oluşurken jandarma ekipleri sürücülere ve yolculara çikolata ve kolonya ikramında bulundu. Bu arada, bayram öncesi uygulama noktasından geçen araç sayısı da arttı. Bayram öncesinde günde yaklaşık 3500 aracın giriş yaptığı noktada bu sayı 5000’e çıktı. Günlük giriş yapan araç sayısının daha da artması bekleniyor.

Antalya’da 2 km araç kuyruğu

İzmir’e 280 bin araç

Haberin Devamı

Ege bölgesinin önemli turizm şehirlerinden İzmir, ziyaretçi akınına uğradı. Çeşme ve Alaçatı gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginlikleri de barındıran İzmir’e 23-26 Haziran’da toplam 280 bin 713 araç girişi oldu. Aynı tarihlerde deniz yoluyla gelen turist sayısı da 6050 kişiye ulaştı. Ayrıca 23-25 Haziran’da kente 165 iç, 178 dış hatlar olmak üzere toplam 343 uçuş gerçekleştirildi. Üç günlük süreçte iç hatlardan gelen yolcu sayısı 29 bin 674’e, dış hatlardan gelen yolcu sayısı ise 27 bin 874’e ulaştı.

Dronla cezalar kesildi

Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye’ye Kurban Bayramı tatili için gelenler Aydın-Muğla kara yolunda trafik yoğunluğu oluşturdu. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, Çevreyolu Otogar Kavşağı’nda dronla trafik denetimi yaptı. Denetimlerde 16 araç sürücüne kırmızı ışık ihlalinden, iki sürücüye ise muayenesiniz araç kullanmaktan olmak üzere toplam 17 bin 118 lira ceza kesildi.

Plajlar doldu taştı

Yerli turistin daha çok tercih ettiği Ege’nin turistik merkezlerinde otel ve tesislerde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. İzmir’in Çeşme ve Alaçatı gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginlikleri de barındıran ilçeleri ile Kuşadası’nda plajlarda bile yer kalmadı. 

Sakin şehir İstanbul

İstanbul, bayram tatili dolayısıyla en sakin günlerini geçiriyor. Tatilinin başladığı 24 Haziran’dan itibaren birçok kent sakini tatil beldeleri ve memleketlerine gitmeyi tercih etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritasına göre,  hafta içi sabah saatlerinde yüzde 70’leri aşan trafik akışı dün saat 09.00-10.00 arasında yüzde 2’ye düştü. 

Haberin Devamı

Bodrum’a akın sürüyor

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Muğla’nın Bodrum ilçesine tatilciler gelmeye devam ediyor. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’nın verilerine göre kente 4.5 günde 100 bin araç giriş yaptı. Kentte zaman zaman trafik durma noktasına geliyor. Jandarma ekipleri, ulaşımda aksamanın yaşanmaması için özellikle kavşaklarda büyük çaba sarf ediyor.