Gündem AÖF yeni dönem kayıtları için tarih belli oldu! AÖF 2017

AÖF yeni dönem kayıtları için tarih belli oldu! AÖF 2017

07.08.2017 - 10:12 | Son Güncellenme:

AÖF yeni dönem kayıtları için takvim belirlendi. 2017-2018 eğitim öğretim yılı için adaylar AÖF yeni kayıt işlemlerini 21-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. AÖF kesin kayıt tarihleri ise 5-18 Eylül olarak belirlendi.

AÖF yeni dönem kayıtları için tarih belli oldu AÖF 2017

Adayların merakla beklediği AÖF yeni dönem kayıtları için tarih ÖSYM tarafından belirlendi. AÖF'e nasıl kayıt yapılır? Yeni kayıt tarihleri ne zaman başlıyor? İşte o bilgiler..

Haberin Devamı

21 Ağustos 2017 Pazartesi - 29 Ağustos 2017 Salı tarihleri arasında adaylar yeni kayıt dönemine başvuru yapabilecekler.

NASIL ÖĞRENCİ OLABİLİRİM?

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır.

Aşağıda bizim öğrencimiz olabilmeniz için kayıt türleri ve koşulları yer almaktadır.

+ En az lise veya dengi okul mezunu olacak/olan adaylar için Yeni Kayıt
+ Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olacak/olan adaylar için Dikey Geçiş
+ Örgün öğretimde öğrenci olup açıköğretim sistemiyle öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için Yatay Geçiş
+ Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile halen öğrenim gören öğrenciler* için İkinci Üniversite

*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.

Haberin Devamı

YENİ KAYIT

EN AZ LİSE VEYA DENGİ OKUL MEZUNU OLANLAR İÇİN YENİ KAYIT

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili YGS puan türünde en az 150 puan almakMerkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almak gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan ya da mezun olan adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı kaldırılmıştır.

ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.