Gündem AÖL sınav giriş (yerleri) belgesi açıklandı mı? Sınav ne zaman?

AÖL sınav giriş (yerleri) belgesi açıklandı mı? Sınav ne zaman?

26.11.2019 - 11:08 | Son Güncellenme:

Açıköğretim Lisesi öğrencileri özellikle de bu sene yeni kayıt olanları sınav heyecanı sarmaya başladı. Sınava çok az bir süre kala sınav giriş yerleri merak edilmeye başlandı. İşte sınav ve sınav giriş belgesinin tarihi...

AÖL sınav giriş (yerleri) belgesi açıklandı mı Sınav ne zaman

 

AÖL 1. dönem sınavı aralık ayında gerçekleşecek. Sınav için hazırlık yapılırken öğrenciler bir yandan da sınav giriş belgelerinin ve sınav zamanını araştırıyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

AÖL SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

AÖL sınavları 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Sınav giriş yerleri ise 4 Aralık'ta belli olacak

Toplam kaç kredi ile mezun olabiliyorum?

Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için en az 192 kredi alınması gerekir.

Açık Öğretim Lisesini kaç dönemde bitirebilirim?

Açık Öğretim Lisesine; kayıtlı öğrenciler toplam 8 (sekiz) dönemde gerekli krediyi tamamlamak kaydıyla mezun olabilirler.

Mezun oldum. Geçici Mezuniyet Belgesini nasıl alabilirim?

Mezun olan öğrenciler geçici mezuniyet belgelerini bağlı oldukları Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirler.

Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

Çıkma Belgesini kaybettim, ne yapmalıyım?

Açık Öğretim Lisesi diplomasını alabilmeniz için, daha önce almış olduğunuz çıkma belgesinin aslını geri vermeniz gerekiyor. Almış olduğunuz çıkma belgesini kaybettiyseniz, bir dilekçe ile Açık Öğretim Lisesine veya kayıtlı olduğunuz okul müdürlüğüne (şahsen veya noterden vekil tayin edilen kişinin) başvurarak diplomanızı alabilirsiniz.

Diplomamı kaybettim, ne yapmalıyım?

Öğrencilerin Açık Öğretim Lisesinden almış oldukları diplomayı kaybetmeleri halinde bir dilekçe yazarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne faksla, posta yoluyla veya Halk Eğitim Merkezlerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Söz konusu bu belge öğrencinin dışında bir başkası tarafından alınacaksa noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir.