Gündem AÖL sınavları ne zaman sona erecek? 2021-2022 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınavları ne zaman sona erecek? 2021-2022 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

08.12.2021 - 22:17 | Son Güncellenme:

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 4 Aralık tarihinde online olarak gerçekleştirilmeye başlanan 1. dönem sınavları 10 Aralık tarihine kadar devam edecek. AÖL sınavlarını tamamlayan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ederken henüz sınavlarını tamamlamayan adaylar ise online sınav giriş ekranı üzerinden kalan sınavlarını tamamlaya devam ediyor. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınavları ne zaman sona erecek 2021-2022 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Lise eğitimine açıktan devam eden binlerce aday AÖL 1. dönem sınavlarını online olarak 4 Aralık tarihinden itibaren olmaya başladı. Online sınavlara başlamadan önce adayların uygulaması ve dikkat etmesi gereken kurallar Açıköğretim Lisesi sayfası üzerinden erişime açıldı. 4-10 Aralık tarihleri arasında alınmaya devam eden AÖL 1. dönem sınavlarını tamamlayan adaylar ise AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AÖL 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçlarının online sınavların tamamlandığı tarih olan 10 Aralık'tan iki hafta sonra en geç erişime açılması bekleniyor.

AÖL SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında;[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü kullanılacaktır. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

Haberin Devamı

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.