Gündem AP Raportörü’nü kabul etti

AP Raportörü’nü kabul etti

21.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi ve Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ile beraberindeki heyeti TBMM’de dün kabul etti.

AP Raportörü’nü kabul etti

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika saat sürdü. Görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve siyasi yasak ile Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusu da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Amor, İmamoğlu kararına ilişkin “Gözlemlemeye devam ediyoruz. Raporumuza bunu yansıtacağımı düşünüyorum. İmamoğlu kararının hiçbir şekilde kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi. Amor, Türkiye’deki demokratikleşme sürecinin hızlı bir şekilde eridiğini, geriye gittiğini söyledi.

Haberin Devamı

CHP ayakkabıları reddetti

CHP’li İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP milletvekillerine yeni yıllarını kutlayan bir mektup beraberinde yılbaşı hediyesi olarak spor ayakkabı gönderdi. Seçim öncesi yapılacak çalışmalara vurgu yaparak “ayağınıza taş değmesin” mesajı verdiği belirtilen Kılıç’ın hediyelerini partinin Meclis Grup yönetimince uygun bulunmadı.

CHP’li Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP Grup Yönetimi olarak Maltepe Belediye Başkanı’nca yapılmak istenen bu gönderimi doğru bulmadığımızı belirterek, grubumuza gönderilen paketlerin Meclis’e kabulü ve dağıtımını engelledik. Bizi aşan alternatif yollarla yollandı ise paketler, milletvekillerimizce iade edilecektir” açıklamasını yaptı. - ANKARA Milliyet