Gündem Araç hasar kaydı nasıl sorgulanır?

Araç hasar kaydı nasıl sorgulanır?

08.11.2015 - 23:33 | Son Güncellenme:

Araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama yaparak alacağınız araba hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz

Araç hasar kaydı nasıl sorgulanır

Araç ticaretlerinde sıklıkla karşılaşılan sorunlardan birisi de kesinlikle aracın hasar bilgisine ilişkin olarak eksik ya da hatalı bilgilerin verilmesidir. Aracın trafiğe çıkamaması gibi sorunların yanı sıra güvenli araç kullanımı açısından son derece büyük bir risk teşkil etmekte olan bu soruna yönelik olarak günümüzde internet üzerinden online hasar kaydı sorgulama hizmeti sunuluyor. Vatandaşlar artık başta 2. el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde kolay bir şekilde internet üzerinde yer alan bu hizmetten yararlanarak, güncel araç hasar bilgisi hakkında ayrıntılı bilgiler alabiliyor. Aracın hasar bilgisindeki eksik ve hatalar can güvenliği açısından da büyük bir risk teşkil edebileceğinden SGBM tarafından dijital platform üzerinde bu tip bir hizmet sunularak, vatandaşların çok daha güvenli bir şekilde başta 2.el araç ticareti olmak üzere tüm araç ticaretlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte oldukça hareketli bir ticaret dönemi geçiren 2.el araç alım-satım piyasasında sıklıkla karşılaşılan ve vatandaşa son derece önemli derecelerde mağduriyetler yaratan çalıntı araç ve hatalı araç hasra bilgisi sorunlarına modern ve teknolojik çözümler geliştiriliyor. Özellikle de günümüzde sıklıkla karşılaşılan çalıntı araç durumuna karşı e-Devlet sisteminde sunulan araç sorgulama hizmetine ek aracın güncel ve resmi hasar bilgisi ile ilgili olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından online hasar kaydı sorgulama hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsü altında bulunan ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ ekranından son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık vatandaşlar son derece pratik bir şekilde aracın tüm hasar geçmişi bilgisine internet kolaylığında ulaşabiliyor. Özellikle son yıllarda hızla gelişen mobil teknoloji sayesinde internete kolay bir şekilde erişim sağlayarak, internet üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasından online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir ve aracın tüm hasar geçmişini kaza tespit tutanaklarını inceleyerek görebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan mobil hizmet tramer sorgulama ile de araç hasar bilgisine ulaşabiliyor.

Vatandaşlar artık SGBM mobil hizmetinde sorgulama işlemlerini cep telefonlarının mesaj bölümünde hasar bilgisini sorgulamak istedikleri aracın plaka bilgisini yazıp 5664’e kısa mesaj göndererek da araç hasar bilgisine ulaşılabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasındaki hasar kaydı sorgulama hizmetine sbm.org.tr/ adresindeki online işlemler menüsünün alt kategorisi ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ kategorisinden ulaşılabiliyor. SGBM’ nin resmi web portalı üzerinde hasar kaydı sorgulama işlemlerini ise 3 farklı yöntemle gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar plaka ile sigorta T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.