Gündem Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

02.10.2015 - 21:27 | Son Güncellenme:

Araç, plaka, hasar kaydı sorgulama ve araç tramer sorgulama işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Tüm araç sorgulama işlemlerinin online yapılışı ve araç sorgulama hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır

Teknolojik yenilikler yaşamın her alanında son derece önemli kolaylıklar sağlamakta olduğundan hayatın her alanında son derece aktif bir şekilde yoğun olarak kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları da bu alanda önemli avantajları vatandaşlara sunuyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde internete erişim imkanına sahip olan vatandaşlar kamu kurumlarının online hizmetleri sayesinde kolayca işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online hizmeti araç sorgulama hizmeti de vatandaşın sn derece pratik bir şekilde online araç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

HASAR KAYDI SORGULAMA VE DETAYLAR!

TRAMER SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet uygulaması vatandaşın sadece birkaç dakika içerisinde kolay bir şekilde aracın çalıntı olup olmadığı bilgisine de ulaşabilmesine imkan veriyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde başta 2. el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde aktif bir şekilde kullanılıyor. Son yıllarda internete erişimin her noktadan mümkün olması ile birlikte de 2. el araç alım-satım piyasasında hem alıcının hem de satıcının güvenliğini koruyacak bir araç ticaretinin yapılabilmesine imkan veriyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün plaka sorgulama hizmeti dijital dünyadaki tüm kamu kurumu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sistemi içerisinde kullanılabiliyor. Ayrıca Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin dijital platform üzerindeki resmi web sayfasında sunulan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile de aracın tüm geçmiş ve güncel hasra bilgisine kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan her iki araç uygulaması da araca ilişkin güncel ve yasal bilgilere kolay bir şekilde birkaç dakika içerisinde erişim imkanı sunuyor olması sayesinde vatandaşın 2. el araç alım-satım piyasasında karşı karşıya kaldığı olumsuz durumların ve büyük mağduriyetlerin önüne geçilebilmesine imkan veriyor.

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet araç sorgulama işlemi için vatandaşın güvenli işlem kapsamında e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda da vatandaşlar e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş sayfasından giriş yapması gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar ana sayfa içerisindeki e-hizmetler kategorisinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama uygulama sayfasında sadece araç plaka bilgisini girerek, aracın çalıntı durumu, tescil birimi ve tarihi, yasal rengi ve aynı zamanda da hak mahrumiyeti durumunu kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaş SGBM araç hasar kaydı sorgulama hizmetinden ise web sayfasındaki online işlemler menüsünün popüler sorgulama sayfası ‘Kaza Tespit Tutanağı’ sayfasından 3 farklı sorgulama yönteminden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.