Gündem Araç plaka sorgulama, tramer sorgulama yaparak hasar kaydı alma çok kolay!

Araç plaka sorgulama, tramer sorgulama yaparak hasar kaydı alma çok kolay!

22.11.2015 - 21:10 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama, tramer sorgulama ve hasar kaydı almadan herhangi bir araç almamanızı tavsiye ederiz. Bu işlemleri internetten nasıl yapacağınızı haberimizden görebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama, tramer sorgulama yaparak hasar kaydı alma çok kolay

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde gösterirken, modern Türkiye’de kamu kurumu işlemlerinde de aktif olarak internet altyapısı kullanılıyor. Dijital portal üzerinde kamu kurumları tarafından hizmete açılan online hizmet uygulamaları vatandaşın internet hız ve kolaylığında işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti de vatandaşın güvenli araç ticaretleri yapabilmesine imkan veriyor. Özellikle günümüzde başta ikinci el araç alım-satım piyasası başta olmak üzere tüm araç ticaretlerinde karşı karşıya kaldığımız çalıntı araç durumu ve hasarlı araç durumuna ilişkin olarak dijital platform üzerinde sunulan online hizmetler oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Araç bilgilerinin internet kolaylığında öğrenilebilmesine yardımcı olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ile aracın çalıntı olup olmadığını anlayabilmek mümkün hale geliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasında sunulan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ise aracın herhangi bir kazasının bulunup, bulunmadığını ve bulunan kazalara ilişkin olarak düzenlenmiş olan tüm kaza tespit tutanaklarını ayrıntılı biçimde inceleyebiliyoruz. Özellikle araç ticaretlerinde sıklıkla karşılaşılan aracın hasar bilgisinin hatalı ya da eksik verilmesi durumlarının yol açacağı sorunlar ile karşı karşıya kalınmıyor. Aracın hasar bilgisinin hatalı olması aracın trafiğe çıkışına engel teşkil edebileceği gibi hayati risk taşıyan kazalara da yol açabiliyor. Ayrıca maddi yönden de büyük bir zarara yol açan hasar bilgisine ilişkin olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından dijital platform üzerinde yer alan online hasar kaydı sorgulaması hizmeti ile aracın hasar bilgisine ulaşabilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online araç sorgulama hizmetinden sadece e-Devlet sistemini kullanarak, yararlanılabiliyor. E-Devlet portalı içerisinde yer alan online araç sorgulama hizmetinden yararlanabiliyor. Böylelikle artık internet kolaylığında vakit kaybetmeden en güncel araç bilgilerine ulaşarak, aracın çalıntı olup olmadığı bilgilere en ayrıntılı döküm şeklinde ulaşıyor. Öncelikli olarak dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresini kullanarak e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ sayfasına ulaşması gerekiyor. Daha sonra ise sisteme giriş sayfasında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak, e-Devlet kimlik doğrulaması işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasına sbm.org.tr/ adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında vatandaşlar online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini 3 farklı yöntem ile yapabiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar, dijital platform üzerinde SGBM web sayfasındaki sorgulama ekranında araç hasar kaydı sorgulaması plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. SGBM mobil tramer sorgulama hizmeti, cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne araç plakası yazılarak, 5664’e kısa mesaj gönderilerek, kullanılabiliyor.