Gündem Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı alma nereden yapılıyor?

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı alma nereden yapılıyor?

23.11.2015 - 21:25 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı alma işlemleri online hizmetler üzerinden yapılan işlemlerdendir. Bu işlemleri yapmak çok basit hale geldi. Nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı alma nereden yapılıyor

Günümüzün modern teknolojileri yaşamın her alanında son derece önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlayarak, dünyanın her yerinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu hizmet uygulamaları da vatandaşa internet kolaylıklarından ve hızından kamu işlemlerinde de yararlanabilme imkanı sunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti vatandaşların son derece pratik ve kolay bir şekilde aracın yasal ve resmi tüm bilgilerine ulaşabilmesi sağlanıyor. Dijital platform üzerinde sunulan bu online hizmet vatandaşın ikinci el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde daha güvenli işlem imkanına sahip olmasını sağlıyor. Özellikle de günümüz modern çağında başta ikinci el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde vatandaşın sıklıkla karşılaşmakta olduğu çalıntı araç durumu ve hasarlı araç durumu gibi durumların yarattığı mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların bir aracın çalıntı olup, olmadığını internet kolaylığında öğrenebilmesine yardımcı olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital araç sorgulama hizmeti ile aracın plakasından tüm yasal bilgilerini öğrenebilmek mümkün oluyor. Ayrıca vatandaşın aracın hasar bilgisinin doğruluğunu teyit ederek, güvenli araç ticareti yapabilmesine imkan veren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi online araç hasar sorgulama hizmeti bulunuyor. Vatandaşlar böylelikle araç ticaretlerinde karşı karşıya kaldıkları sorunların kendisine maddi ve manevi mağduriyet yaşatmadan önüne geçebilmesine imkan veriyor. Mobil teknolojiler ile birlikte internete her yerden bağlantı sağlanabiliyor olması dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ile çalıntı araç sorgulamalarının dakikalar içerisinde yapılabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online plaka sorgulama hizmeti e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Vatandaş, internete bağlanabildiği her yerden dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemine bağlanarak, ‘sisteme giriş’ penceresinde kimlik doğrulaması yaparak, sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet çalıntı araç sorgulaması işlemi için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden birisi kullanılabiliyor. Buradan sonra ise vatandaş e-hizmetler sayfasından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulaması hizmetine ulaşabiliyor. Böylelikle aracın çalıntı olup, olmadığını dakikalar içerisinde öğrenebiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasından da yapılan araç hasar kaydı sorgulama işlemi aracın tüm kaza tespit tutanaklarını ayrıntılı olarak incelem fırsatı sunuyor.

Haberin Devamı

Vatandaş dijital platformda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasında bulunan online hizmetler kategorisinin ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ alt kategorisinde 3 farklı sorgulama yönteminden birisini kullanarak araç hasar kaydı sorgulama yapabiliyor. SGBM vatandaşın cep telefonlarından kısa mesaj ile araç hasar bilgisini sorgulayabilmesi amacı ile mobil tramer sorgulama hizmetine başladı. Vatandaşlar cep telefonlarının kısa mesaj bölümünden araç plaka bilgisini 5664’e göndererek, sorgulama yapabiliyor ve aracın tüm hasar bilgisini ayrıntılı olarak kısa mesaj halinde alabiliyor.