Gündem Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama online hizmetleri!

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama online hizmetleri!

21.11.2015 - 12:43 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama işlemlerini online hizmetler üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama online hizmetleri

Dijital teknolojiler yaşamın her alanında son derece önemli kolaylıklar sağlarken, şimdilerde araç almak isteyen kişiler içinde güvenli araç ticareti fırsatı sunuyor. Özellikle de günümüzün modern ve mobil teknolojileri ile internete erişimin her yerden mümkün hale gelmesi, dijital platform üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan online araç sorgulama hizmetinin araç ticaretlerinde sıklıkla kullanılmasına yol açıyor. Günümüzde araç ticaretlerinde vatandaşın sıklıkla karşı karşıya kaldıkları çalıntı araç durumu yasal ve hukuksal yönden olduğu kadar maddi açıdan da oldukça ciddi sorunlar ve mağduriyetler yaşamak durumunda kalabilmesi nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu sorunlara yönelik dijital hizmetler sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşın internete erişim sağlayabildiği her yerden son drece pratik ve kolay bir şekilde kullanabilmekte olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital hizmetleri sayesinde artık araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınan çalıntı araç durumu gibi sorunların önüne geçerek, daha güvenli araç alımları yapabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama işlemleri sayesinde sadece dakikalar içerisinde bir aracın plakasından çalıntı olup, olmadığını resmi ve yasal olarak öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Aracın tescil birimi, tescil tarihi ve yasal rengi gibi trafiğe çıkışına engel teşkil edebilecek durumlar hakkında da ayrıntılı bilgiler alarak, aracın herhangi bir yasal sorunun bulunup, bulunmadığını öğrenebilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Başta ikinci el araç alım-satım piyasasında araç alacak kişilere güvenli araç ticareti imkanı sunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti dijital platform üzerinde kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Araç alacak kişiler mobil cihazlarından internete erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde bulunan tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sistemindeki Emniyet Genel Müdürlüğü araç sorgulama ekranına ulaşabiliyor. Vatandaşların araç sorgulamalarını yapabilmek için e-Devlet sisteminde dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresi aracılığı ile bağlanabiliyor. E-Devlet sisteminde her işlemin yüksek güvenlik önlemleri çerçevesinde yapılıyor olması nedeni ile vatandaşın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hizmetini kullanabilmek için öncelikle e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

E-Devlet sisteme giriş ekranında kimlik doğrulama işlemleri 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisi kullanılarak, gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar öncelikle ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet kimlik doğrulamasını yapabiliyor. Daha sonra ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet portalında bulunan plaka sorgulama hizmetini kullanabilmek için e-hizmetler sayfası altında bulunan kurumun online hizmet listesi içerisinde araç sorgulaması ekranına ulaşabiliyor. Bu ekranda araç sorgulama işlemleri için vatandaşın sadece araç plaka bilgisini girmesi, tüm ayrıntılı araç bilgilerini döküm halinde görüntüleyebilmesi için yeterli oluyor.

Haberin Devamı

Online Hasar Kaydı ve Tramer Sorgulama İşlemleri

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte araç alacak vatandaşların çok daha kolay bir şekilde araç hasar bilgilerini en ayrıntılı şekilde öğrenebilme imkanı sunuyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasından sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olan vatandaşlar araç hasar kaydı sorgulama hizmetinden araç alımları esnasında sıklıkla yararlanarak, daha güvenli ve daha hızlı bir araç ticareti gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan online hasar kaydı sorgulama ise aracın kayıtlarda yer alan tüm hasar geçmişini döküm halinde ayrıntılı olarak öğrenebilme imkanı sunuyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin mobil hizmetinin yanı sıra vatandaşlar cep telefonlarından kısa mesajla da kolayca araç hasar bilgisini öğrenebiliyor. SGBM mobil tramer sorgulama hizmeti, cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne araç plakası yazılarak, 5664’e kısa mesaj gönderilerek, kullanılabiliyor. Böylelikle artık araçların tüm hasar bilgisi internet veya cep telefonlarından birkaç dakikada öğrenilebiliyor.

Aracın hasar geçmişini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilmek isteyen vatandaşlara hizmet veren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasındaki hasar kaydı sorgulama hizmetine sbm.org.tr/ adresindeki online işlemler menüsünün alt kategorisi ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ kategorisinden ulaşılabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasında vatandaşlar hasar kaydı sorgulama işlemlerini ise 3 farklı yöntemle gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar plaka ile sigorta T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.