Gündem Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma nasıl yapılır?

03.12.2015 - 22:37 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma işlemleri için online hizmetleri kullanabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin devamından sorgulayabilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı alma nasıl yapılır

Trafikte yaşanan sorunlara yönelik olarak doğrudan modern teknolojiden yararlanılan yeni nesil sistemler kullanılacak çözümler getiriliyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde başta ikinci el araç alım-satım sektöründe gerçekleştirilen araç ticaretleri olmak üzere tüm araç ticaretlerinde vatandaşların sıklıkla karşı karşıya kalabildikleri hasarlı araç durumuna yönelik olarak Sigorta ve Bilgi Gözetim Merkezi tarafından online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti sunuluyor. Günümüzün modern teknolojik yenilikleri ve imkanları ile birlikte, internete çok daha kolay şekilde erişim sağlayabilen vatandaşlar tarafından dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet son derece yoğun ve son derece sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araçların hasar durumuna ilişkin olarak araç ticaretleri sırasında verilen bilgilerin hatalı ya da eksik olması aracı trafikte son derece ciddi hayati risk taşıyan kazalara karşı önemli bir tehdit oluşturmasına ve aynı zamanda da aracın hasar durumu dolayısı ile trafiğe çıkışının yasal olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından engellenmesine yol açabiliyor. Araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınan bu tarz durumlar vatandaşın maddi ve manevi açıdan fazlasıyla zarar görebilmesine neden olabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde araç ticaretlerinde en sık karşı karşıya kalınan sorunların başında gelen çalıntı araç durumuna yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online araç sorgulama hizmeti sunuluyor. İnternet üzerinden kolay bir şekilde kullanılabilen bu araç sorgulaması hizmeti sayesinde vatandaşlar aracın çalıntı olup, olmadığı bilgisi de dahil olmak üzere aracın tüm yasal bilgilerini internet kolaylığında öğrenebiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından dijital platform üzerinde sunulan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ise vatandaşların aracın yasal hasar durum bilgilerini kontrol edebilmesine olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Akıllı cihazlar ve bilgisayarlar yardımı ile internete bulunulan her yerden kolay bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaşlar, dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasında bulunan online hizmetler kategorisinden erişim sağlayabildikleri ‘Kaza Tespit Tutanağı’ sayfasından online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. SGBM tarafından dijital platform üzerinde hizmete sunulan online araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile aracın kazasının bulunup, bulunmadığını veya bulunan kazalarının ayrıntılı kaza tespit tutanaklarını internet kolaylığında inceleyebilme fırsatı sağlıyor. Böylelikle araç ticaretlerinde araç hasar durumuna ilişkin olarak yaşanabilecek sorunlarında önüne geçilebilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan mobil hizmet tramer sorgulama ile de araç hasar bilgisine ulaşabiliyor. Vatandaşlar artık SGBM mobil hizmetinde sorgulama işlemlerini cep telefonlarının mesaj bölümünde hasar bilgisini sorgulamak istedikleri aracın plaka bilgisini yazıp 5664’e kısa mesaj göndererek da araç hasar bilgisine ulaşılabiliyor. SGBM’ nin resmi web portalı üzerinde hasar kaydı sorgulama işlemlerini ise 3 farklı yöntemle gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar plaka ile sigorta T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.

Araç sorgulama işlemi için E-Devlet sisteminin sisteme giriş ekranında kimlik doğrulaması için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘ T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisi kullanılabiliyor. Bu şekilde kimlik doğrulama işlemlerinin ardından e-hizmetler kategorisi altında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmet ekranında sorgulayacağı aracın sadece plaka bilgisini girerek tüm yasal bilgilerinin güncel ve ayrıntılı dökümlerini görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmekte olan plaka sorgulama işlemi ile birlikte 2. el araç alım-satım piyasasında vatandaşların karşı karşıya kalabilecekleri güvenlik sorunlarının ortadan kaldırılarak, araç alımlarındaki mağduriyetlerin de önüne geçilebilmesi sağlanabiliyor.