Gündem Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama hizmetleri burada!

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama hizmetleri burada!

24.11.2015 - 21:42 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapmadan 2. el araç satın almayın. Bu işlemler online hizmetlerdendir. Bu hizmetleri nasıl kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama hizmetleri burada

İnternet altyapısının yaşamın her alanında son derece etkin biçimde kullanılıyor olması kamu kurumlarının da hizmetlerinde aktif olara internet teknolojisine yer vermesine yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti vatandaşların internet kolaylığında işlem yapabilmesine yardımcı olduğu gibi aynı zamanda da daha güvenli araç ticaretleri de yapabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle son yıllarda oldukça aktif bir işlem trafiğine sahne olan başta ikinci el araç alım-satım sektörü olmak üzere tüm otomobil sektörlerinde vatandaşın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlar çalıntı araç ve hasarlı araç durumları oluyor. Hem maddi hem de manevi zararlara yol açarak vatandaşın büyük mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilmesine yol açan bu tip durumlara karşı günümüzde online hizmetler sunuluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan araç sorgulamasının yanı sıra araç hasar bilgisinin ayrıntılı şekilde öğrenilebilmesi amacı ile Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından vatandaşlara online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti sunuluyor. Vatandaşlar internete bağlantı sağlayabildikleri her yerden kolay ve hızlı şekilde aracın çalıntı olup, olmadığını veya aracın hasar bilgisinin doğruluğunu teyit edebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle alacağı aracın hem güvenlik hem de yasal yönden herhangi bir sorun taşıyıp, taşımadığını görebilme şansına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti e-Devlet portalından kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet portalında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün plaka sorgulama işlemlerinden yararlanabilmek için kimlik doğrulaması ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. Bu kapsamda araç alacak kişiler öncelikle e-Devlet sisteminin sisteme giriş sayfasında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sistem içerisinde plaka sorgulama işlemleri e-hizmetler kategorisindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘araç sorgulama’ ekranından sadece sorgulanacak aracın plaka bilgisini girerek çalıntı olup, olmadığını sorgulayabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ise SGBM’nin resmi web sayfasından yapılabiliyor.

SGBM resmi web sayfasında bulunan online hizmetler kategorisinin ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ ekranından 3 farklı yöntemle online araç hasar kaydı sorgulama yapılabiliyor. Aracın herhangi bulunan bir kazası için düzenlenen tüm kaza tespit tutanağını ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanı bulunuyor. SGBM tarafından vatandaşa araç hasar bilgisini alabilme konusunda oldukça önemli hizmet kolaylıkları sunarak, araç ticaretlerinde yüksek güvenlikte işlem yapabilme imkanı sunuyor. Ayrıca cep telefonlarının kısa mesaj bölümünden araç plaka bilgisini 5664’e göndererek de mobil tramer sorgulama yapılabiliyor. Bu sayede son derece pratik bir şekilde dakikalar içerisinde aracın hasar durum bilgisini kısa mesaj olarak da alabilmek mümkün oluyor.