Gündem Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemleri!

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemleri!

18.11.2015 - 22:05 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapmadan araç almayın. Bu işlemler alacağınız araçla ilgili bütün bilgilere sahip olmanıza yarayacak. Nasıl yapacağınız haberimizde.

Araç plaka sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama  işlemleri

Vatandaşların internet üzerinden alacakları aracın çalıntı durumu gibi bilgilerini kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Dijital teknolojilerin yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulmaya başlamasıyla birlikte vatandaşlar çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilecekleri dijital hizmetlerden yararlanabiliyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojilerini aktif olarak kullanarak, vatandaşlara sunmakta oldukları kamu hizmetlerinde internet altyapısını daha etkin biçimde kullanmaları sayesinde vatandaşın kamu işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilecekleri online kamu hizmetleri dijital platform üzerinde kendisine yer buluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ile birlikte artık çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde güncel araç bilgilerini ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi ile birlikte internete çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde bulunulan her yerden erişim sağlanabiliyor olması, dijital platform üzerinde yer alan online kamu hizmetlerinin çok daha sık olarak kullanılmasına yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti de araç alacak kişilerin, dijital platform üzerinde en sık kullanmakta olduğu online kamu hizmet uygulama sayfalarından birisidir. Son yıllarda oldukça hareketli bir dönem geçiren ikinci el araç alım-satım piyasasında vatandaşların büyük mağduriyetler ile karşı karşıya kalmasına yol açabilecek çalıntı araç durumunun sıklıkla yaşanıyor olması nedeni ile internet üzerinde vatandaşlara Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online sorgulama hizmeti sunuldu.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde online araç sorgulama hizmetinden yararlanarak, çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde güncel araç tescil durumunu öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet uygulaması e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Vatandaşların internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilmekte oldukları e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden bağlanılabiliyor. E-Devlet sisteminde online plaka sorgulama işlemi için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapılması

gerekiyor. Vatandaşlar e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisi ile e-Devlet kimlik doğrulaması yapabiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar online araç sorgulama işlemi için sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapabiliyor. Daha sonra ise e-hizmetler kategorisi altından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün plaka sorgulama hizmet sayfasına ulaşarak burada sadece sorgulanacak aracın plaka bilgisini girerek, aracın tüm resmi bilgilerini görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

Online Hasar ve Tramer Sorgulama İşlemleri

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web portalındaki online hasar kaydı sorgulama hizmet sayfasından son derece pratik bir şekilde araçların güncel ve tüm yasal hasar bilgilerine ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında son derece etkin bir şekilde kendisini gösteren teknolojik yenilikler, araç ticaretlerinde de en etkin şekilde kendisini gösteriyor. Satın alınan aracın hasar kaydının eksiksiz ve hatasız olarak verilmesi aracın trafiğe çıkabilmesi açısından büyük bir önem arz ederken, araç sürüş güvenliğinde can riski taşıyacak tehlikelerinde önüne geçilebilmesi açısından son derece önemli bir noktadır.

Haberin Devamı

Günümüzde araç ticaretlerinde araç sürücülerinin karşı karşıya kalabildikleri sorunlara yönelik olarak kamu kurumları tarafından aracın farklı yasal bilgilerine ilişkin güncel bilgiler sunan online hizmetler sunuluyor. Araç ticaretlerinde vatandaşların büyük mağduriyetler yaşamasına yol açan çalıntı araç durumuna karşı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital platformda online araç sorgulama hizmeti sunuluyor. Bu hizmet ile aracın çalıntı olup, olmadığı öğrenilebiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile aracın tüm yasal hasar geçmişini internet kolaylığında görebilme ve böylelikle de başta ikinci el araç alım-satım piyasası olmak üzere araç piyasalarında karşı karşıya kalınabilen hasarlı araç durumlarının yaratacağı mağduriyetin önüne geçilebiliyor. Böylelikle de Türkiye’de vatandaşların çok daha güvenli bir şekilde araç ticaretlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasından gerçekleştirilebilen araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte internete erişim sağlanabilen her yerden aracın yasal olarak düzenlenmiş olan tüm kaza tespit tutanaklarını her ayrıntısıyla döküm olarak görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Böylelikle internet kolaylığında yasal olarak araç hakkında düzenlenmiş olan tüm kaza tespit tutanaklarını tüm ayrıntıları ile birlikte hasar kaydı sorgulama sayesinde görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Vatandaşlar akıllı cihazları veya bilgisayarları aracılığı ile internet üzerindeki bu Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasına sbm.org.tr/ adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında vatandaşlar online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini 3 farklı yöntem ile yapabiliyor.

Bu kapsamda vatandaşlar, dijital platform üzerinde SGBM web sayfasındaki sorgulama ekranında araç hasar kaydı sorgulama işlemini plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin mobil hizmetinin yanı sıra vatandaşlar cep telefonlarından kısa mesajla da kolayca araç hasar bilgisini öğrenebiliyor. SGBM mobil tramer sorgulama hizmeti, cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne araç plakası yazılarak, 5664’e kısa mesaj gönderilerek, kullanılabiliyor. Böylelikle artık araçların tüm hasar bilgisi internet veya cep telefonlarından birkaç dakikada öğrenilebiliyor.