Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerine dair bilinmesi gerekenler!

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerine dair bilinmesi gerekenler!

19.10.2016 - 08:31 | Son Güncellenme:

Türkiye’de araç bilgileri internet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile öğrenilebiliyor. İnternet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri için her vatandaşın önce e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerine dair bilinmesi gerekenler

Modern yüzyıl Türkiye’sinde artık karayollarında yer alan araç sayısı ve artan yoğun nüfus oranları dolayısı ile karayollarında yeni nesil ihtiyaçlar gün yüzüne çıkıyor. Bu ihtiyaçların karşılanabilmesi çerçevesinde de internet teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı. Vatandaşlar artık internet ortamına erişim sağlayabildikleri her noktadan sadece birkaç dakika içerisinde araçlara ilişkin olarak kayıt ve hasar kayıt bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan her bir kamu kurum ve kuruluşunun dijital hizmet uygulaması günümüz Türkiye’sinde son derece yoğun ve sık bir şekilde ilgi görüyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşların artık bireysel yaşantılarının her alanında ihtiyaçları konusunda internet hizmetlerinden aktif şekilde yararlanıyor. Bu çerçevede de günümüzde elektronik ortam üzerinde tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından dijital kamu hizmet uygulamaları vatandaşların hizmetine sunuluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde 2.el araç alımı gerçekleştirmek isteyen vatandaşların sadece dakikalar içerisinde araca ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alabilmeleri online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile mümkün oluyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde en güncel araç bilgilerine ve ayrıntılı hasar ve onarım durumu bilgilerine ulaşabiliyor. Bu durum özellikle de 2.el araç alım-satım sektöründe son yıllarda ortaya çıkan yoğun ilgi neticesinde çok sık şekilde karşı karşıya kalınan güvenlik sorunlarına yönelik olarak çok ciddi bir güvenlik önleminin alınabilmesi sağlanıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde 2.el araç alım-satım sektöründe hasarlı araç veya çalıntı araç durumları ile çok sık şekilde karşı karşıya kalınabiliyor. Bu durum vatandaşlar açısından çok ciddi mağduriyetlere ve sorunlara yol açabiliyor. Bu durumun önlenebilmesi çerçevesinde de internet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların hizmetine sunuldu.

İnternet ortamı üzerinde yer alan ve vatandaşların internete erişim sağlayabildikleri her noktadan 7 gün 24 saat kullanabilmekte oldukları online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde yer alan ‘Adıma Tescilli Araç Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bunun dışında da internet ortamı üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) ekranı üzerinden veya SBM 5664 SMS hattı üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün kılınıyor. Böylelikle artık araçların geçirmiş oldukları hasarların ve buna bağlı onarım işlemlerinin tüm ayrıntılı bilgileri birkaç dakika içerisinde öğrenilebiliyor.