Gündem Araç Sorgulamarı Yaparak Plaka Sorgulama Ve Tramer Sorgulama İşlemleri

Araç Sorgulamarı Yaparak Plaka Sorgulama Ve Tramer Sorgulama İşlemleri

17.06.2015 - 15:15 | Son Güncellenme:

Araç sorgulamalarını yaparak internet üzerinden hem plaka hem de araç hasar kaydı sorgulamalarınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek ve araç sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Araç Sorgulamarı Yaparak Plaka Sorgulama Ve Tramer Sorgulama İşlemleri

Son zamanlarda otomotiv sektöründe artış bulunmaktadır. Günümüzde araba alım ve satımlarında da bir artış söz konuşudur. Vatandaşlar sıfır araçların fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ikici el araba alımına ve satımına yönelmiş durumdalar. Ama ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Satın alacağınız aracın bazı özellikleri çok önemlidir. Aracın özelliklerinden sonra aracın çalıntı olup olmadığı, aracın plakasının üzerindeki trafik cezaları, aracın daha önce hangi kazalara karıştığını ve aracın üzerindeki hasarları ve son olarak da aracın sigorta bilgileri ikinci al araç alacak olan vatandaşlar için çok önemlidir. Satın alacağınız aracın özelliklerini ve aracın çalıntı olup olmadığını araç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Aracın plakasının üstündeki trafik cezalarını da plaka sorgulama işlemi ile gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. Aracın üzerinde bulunan hasarları ve aracın geçmiş hasar durumunu araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Aracın sigorta bilgilerini de tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden sorgulama işlemini E-Devlet sistemi ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için de ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sisteminde 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay ve basit olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra da sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet ana sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölümde bulunan hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt seçeneklerinden araç sorgulama seçeneğini seçerek araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

ikinci el araba alımında dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de aracın hasar durumudur. Aracın hasar durumunu araç hasar kaydı sorgulamasını gerçekleştirerek yapabilirsiniz. Vatandaşlar araç hasar kaydı sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra sorgulama sayfasında plaka ve T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden bir tanesi seçilmelidir. Bu seçeneklerden bir tanesini seçtikten sonra ve gerekli bilgiler girildikten sonra araç hasar kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşların dikkat etmesi gereken bir husus ise satın alacağınız aracın sigorta bilgileridir. Sigorta bilgilerini internet üzerinden tramer sorgulama işlemi ile gerçekleştirebilirsiniz.