Gündem Araştırmacı Göksel ABD’de vefat etti

Araştırmacı Göksel ABD’de vefat etti

22.05.2010 - 01:05 | Son Güncellenme:

Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel, ABD’de kaldığı otel odasında yaşamını yitirdi

Araştırmacı Göksel ABD’de vefat etti

New York polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “Verso” adlı siyasi araştırmalar şirketinin sahibi Göksel (51), New Jersey’de, Edge

Araştırmacı Göksel ABD’de vefat etti
Water kentindeki “Comfort Inn” adlı oteldeki odasında ölü bulundu. Kaynaklar, Göksel’in ölüm nedeni ile ilgili bilgi olmadığını söylediler.
Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, gibi siyasilere danışmanlık yapan Göksel, “Ergenekon”
soruşturması kapsamında da gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Eşi ulaşamadı
Göksel’in Türkiye’deki eşinin kendisine telefonla ulaşamaması üzerine orada yaşayan bir arkadaşlarına haber verdiği, bu arkadaşın otele giderek odasının kapısını çaldığında içeriden cevap gelmemesi üzerine polise başvurduğu ve otelde cansız bedeniyle karşılaşıldığı öğrenildi.
Göksel’in ölüm nedenini belirlemek için Büyükelçi Namık Tan’ın bir araştırma başlattığı belirtilirken, Göksel’in, ABD’de JP Morgan adlı şirkete danışmanlık yaptığı da bildirildi. Ankara’da 1959’da dünyaya gelen Göksel, 1976’da Hacettepe Tıp Fakültesi’ne girdi. Ardından ekonomi doktora eğitimini yaptı. Politik psikoloji üzerine çalıştı. Politik danışmanlık hizmetlerine, 1989’da Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi’ni kurarak Adnan Kahveci ile birlikte başladı.1996’da Bulgar Başbakanı Kostov’un, 1999’da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in başkanlık kampanyalarını yürüten Göksel, 1998-2000 arasında ABD’de Başkan Yardımcısı Al Gore’a Ortadoğu danışmanlığı yaptı.