Gündem Arkadaşlarını öldüren 4 sanığa müebbet

Arkadaşlarını öldüren 4 sanığa müebbet

24.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Şişli’de aynı evde kalan Moğolistan uyruklu 8 kişi arasında 17 Temmuz 2019 günü gürültü tartışması çıktı. Evdeki 4 kişi Boldbaatar Tserennadmid (44) ve kız arkadaşı Munkhdolgor Ulziidoo’a tekme ve yumruklarla saldırdı.

Arkadaşlarını öldüren 4 sanığa müebbet

Ulziidoo kaçmayı başardı ancak 4 sanık Tserennadmid’i öldüresiye dövmeye devam etti. Olayın ardından çift başka eve yerleşti ancak kaçak olduğu için sınır dışı edilme korkusuyla doktora gitmeyen Tserennadmid, iki gün sonra beyin kanaması geçirerek öldü.

Savcılık hazırladığı iddianamede, olay yaşandığı sırada 2 şüphelinin dışarıya ses gitmemesi için evin camlarını kapattığını, kavga sırasında kırılan sandalyeyi çöpe attığını belirtti. İddianamede, maktul hareketsiz yatarken şüphelilerin evden çıktıkları ve olay yerini gösteren kamera açısını değiştirerek delilleri yok etmek istedikleri ifade edildi. İddianamede 4 şüpheli hakkında “kasten öldürme” ve kasten yaralama” suçlarından müebbet ve 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis istendi. Diğer 2 şüpheli hakkında da 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.