Gündem Arslantepe Höyüğü depremde hasar gördü! Çatı çöktü, duvarları kaydı

Arslantepe Höyüğü depremde hasar gördü! Çatı çöktü, duvarları kaydı

22.02.2023 - 17:25 | Son Güncellenme:

Depremin vurduğu Malatya’daki Arslantepe Arkeolojik Alanı'nın üst çatı örtüsünde çökme, kerpiç duvarlarında ise kaymalar meydana geldi.

Arslantepe Höyüğü depremde hasar gördü Çatı çöktü, duvarları kaydı

Malatya'da bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü de depremde hasar gördü. Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 1932 yılında başlayan çalışmaların 3'te 1'i tamamlandı.

Haberin Devamı

Geç Kalkolitik Dönem'den Demir Çağı'na kadar geçen tarihsel sürecin buluntularına rastlanılan Arslantepe, Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı. Geçmiş yıllardaki kazılarda Geç Hitit Dönemi'ne ait, girişinde aslan heykelleri ve devrilmiş kral heykelinin bulunduğu höyükte, dünyanın ilk yağmur drenaj hattı gibi şehir altyapısı olan kerpiçten saray ve 2 bini aşkın mühürle Anadolu'daki ilk şehir devletinin yapıları ortaya çıkarıldı.

Arslantepe Höyüğü depremde hasar gördü Çatı çöktü, duvarları kaydı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ise Arslantepe Arkeolojik Alanı'nın üst çatı örtüsünde çökmeler oluşurken, kerpiç duvarlarında kaymalar meydana geldiği görüldü.

Arslantepe Höyüğü depremde hasar gördü Çatı çöktü, duvarları kaydı