Gündem Artık bana Meral Anneanne diyeceksin

Artık bana Meral Anneanne diyeceksin

13.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, depremde ailesini kaybeden ve kendisi de sekiz saat sonra kurtarılan lise öğrencisi Muhammet Mustafa Topak’a, velisi olmayı teklif etti. Çocuğun dayısının onayıyla Akşener, depremde ailesini kaybeden Topak’ın anneannesi olduğu söyleyerek, “Artık bana Meral Anneanne diyeceksin’ dedi.

Artık bana Meral Anneanne diyeceksin

OSMANİYE DHA, İHA - Osmaniye’ye gelerek depremzedeleri hastanede ziyaret eden Akşener, Rahime Hatun Mahallesi’nde çöken aile apartmanında annesini, babasını ve ablasını kaybeden Muhammet Mustafa Topak’la konuştu.

Haberin Devamı

Enkazdan sekiz saat sonra çıkarılan Topak ile sohbet eden Akşener, lise öğrencisinin velisi olmayı teklif etti. Çocuğun dayısının onayıyla Akşener, depremde ailesini kaybeden Topak’ın anneannesi olduğu söyleyerek, “Artık bana Meral Anneanne diyeceksin’ dedi.

‘Eksikleri iletiyoruz’

Hastanede diğer yaralıları ziyaret eden Akşener, hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün burada şimdi sizin sezinizi duyup, eksik nedir gedik nedir, ona nasıl çare bulunabilir, diye buradayım. Türkiye’nin deprem olmuş her ilinde her ilçesinde milletvekili arkadaşlarımız, gençlik kollarımız bulundu. Dolayısıyla biz Türkiye’nin büyük bir sivil toplum örgütü haline dönüştük. AFAD’ın bilgisi dahilinde valiliklerin, kaymakamlıkların yani resmi alanların bilgisi dahilinde Türkiye’nin birçok yerinde yaşayan kardeşlerimiz bizlere yardım gönderiyor, size iletilmesi için. Sadece iletme işlemini yapıyoruz, doğru yerlere varabilmesini sağlamaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

KYK kararına tepki

Akşener, üniversitelerin kapatılması kararına da değindi. Akşener “Üniversitelerin kapatılması, oraya ailelerin yani depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi çok yanlıştır. Sebebini söyleyeyim; diyelim altı kişilik odaya altı kişilik bir aile götürün. Aile mahremiyeti ortadan kalkar. Şu kadar bir odanın içine anneyi, babayı, çocukları tıktığınızda olmaz. Asla bu yapılmamalıdır. Türkiye büyük bir devlettir, Türk milleti çok büyük bir millettir. Evlerimizde, boş evlerde, otellerde bu kardeşlerimizi misafir etmek mümkündür. İnsanlarımız bunu yapmaya hazırdır. Aynı zamanda devletimizin gücü bu otellere, bu boş evlere kira ödeyecek kadar da büyüktür. Her bir vergi veren insan olarak biz buna varız.”