Gündem ARTIK KÂBİL’DEN DEĞİL BODRUM’DAN BİLDİRİYOR

ARTIK KÂBİL’DEN DEĞİL BODRUM’DAN BİLDİRİYOR

12.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum Gümüşlük’e Hayat Restaurant ‘hayat veriyor’. Üç kız kardeşe ait mekân deniz manzarasının yanı sıra Akdeniz mutfağıyla da beğeni topluyor. Kardeşlerden Nevin Sungur gazetecilikten işletmeciliğe geçmiş

ARTIK KÂBİL’DEN DEĞİL BODRUM’DAN BİLDİRİYOR

Bodrum’da doğal dokusunu yitirmemiş tek yer olarak gösterilen Gümüşlük’e ‘Hayat’ geldi... Bir aylık bir geçmişe sahip olan Bodrum’un yeni yüzü Hayat Restaurant, mandalina bahçeleri arasına kurulu ve rengarenk konseptiyle müşterilerine lezzetle huzuru bir arada sunuyor. Mekan sahipleri olan ve aynı zamanda işletmeciliğini de üstlenen Nevin, Nermin ve Nesrin Sungur kardeşlerin sempatik mekanı, eşsiz doğa ve deniz manzarasının yanı sıra Akdeniz mutfağı ile de oldukça çok konuşulacağa benziyor.
‘Tatil için geliyorduk’
Mekan hakkında sorularımızı yanıtlayan Sungur kardeşlere, bu işe girişte Nermin Sungur’un öncülük ettiğini belirttiler. Uzun yıllar boyunca Fransa’da yaşadığını dile getiren Nermin Sungur, “Fransa’da yaşadığım sürede son 10 yıl yine böyle bir mekan işletmiştim. Türkiye’ye kesin dönüş yaptığımda da Nevin ile böyle bir işe girmek istedik. Bunun içinde en doğru adresin burası olduğunu fark ettik. Uzun yıllar boyunca buraya tatil amaçlı geliyorduk ve kışları da açık olacak bir mekanın burası için bir ihtiyaç olduğunu gördük” dedi.
Buranın büyüsüne kapıldıkarını söyleyen Nevin Sungur ise, “Bu işe 3 kardeş girdik ama mutfakta da kuzenim var. Tam bir aile yeri haline geldi diyebilirim. Bizi bu işe sürükleyen Nermin oldu. Gazetecilikten mekan işletmeciğine geçiş yaptım da diyebilirim ablamın sayesinde... Kışında ayrı bir havaya sahip olacak bir mekan çıkardık.

ARTIK KÂBİL’DEN DEĞİL BODRUM’DAN BİLDİRİYOR

Haberin Devamı

‘Dans geceleri düzenleyeceğiz’
Burası normalde bir taş ev ve odalarda da ocaklar var. O yüzden harika bir sıcaklığı var. Buranın hoşumuza gitmesinin asıl nedenlerinden biri de sahilin sıcağından ve kalabalığında insanları çekip yeşilin içerisine eşsiz bir manzara çekmek istedik. Burada bulunan bütün eşyaları ikinci elden aldık. Bir yaşanmışlık var. Her şeyi teker teker boyayarak hayat verdik diyebilirim. Akdeniz mutfağı ağır basıyor mekanımızda... Yalnız burada hemen hemen her şeyi kendimiz yapıyoruz. Ekmekten reçellere kadar, arka tarafta küçük bir bostanımız var. Her şeyin doğal almasına çok önem veriyoruz.”
Burasının kendileri için ikinci bir hayat olduğunu belirten Sungur kardeşler, insanları sükunete davet ediyoruz, burada haftanın belli bir günü de gece düzenleyerek insanların dans edeceği haftalık geceler organize etmeyi düşünüyoruz. Temel isteğimiz insanları rahatsız etmeden güzel organizasyonlar düzenlemek...

Haberin Devamı

‘Sükûnete bekliyoruz’
Sungur kardeşler, buranın kendileri için ikinci bir hayat olduğunu belirtiyor. ‘İnsanları sükûnete davet ediyoruz. Temel isteğimiz insanları rahatsız etmeden güzel organizasyonlar düzenlemek’ diyorlar.