Gündem Asırlık dedeye kalp ameliyatı

Asırlık dedeye kalp ameliyatı

04.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

100 yaşındaki Rasim Ersoy kalp kapağı ve baypas ameliyatı ile ikinci yüzyılına adım attı. Kalp kapağında kireçlenme ve damarlarında tıkanma olan Ersoy, üç saat süren operasyonla sağlığına kavuştu.

Asırlık dedeye kalp ameliyatı

Bir süre önce tansiyonu yükselen ve baygınlık geçiren Ersoy hemen hastaneye kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Ersoy, “Benim hastaneye ölüm geldi. Okmeydanı Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan emekli oldum. Ama hayatım boyunca hep çalıştım, hiç boş durmadım. Kalp kapağımda kireçlenme ve damarlarda tıkanma vardı. Artık iş yaparken yorulmaya başladım, yavaş yavaş tükeniyordum. 2 eşim de vefat etti. 9 çocuğum var. Burada yapılan ameliyatla yeniden sağlığıma kavuştum” dedi.

Haberin Devamı

Yapmak istemediler

Ersoy’un nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikâyetiyle geldiğini belirten kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Korhan Erkanlı şunları söyledi: “Anjiyo yaptığımızda Ersoy’un iki damarının tıkalı olduğunu gördük, kalp kapağında da sorun vardı. Hastamızın ameliyatı kaldıracağından emin olduktan sonra ameliyat planlandı. Tansiyon ve şeker dışında önemli bir rahatsızlığına rastlanmayan hasta, bir hafta ameliyata hazırlandı. Hastayı ameliyata aldık. Kireçlenmiş kalp kapakçıklarından birini biyolojik kapak ile değiştirdik ve iki damarına baypas yaptık. Hastayı 100 yaşında olduğu için kimse ameliyat etmek istememiş. Üç saat süren operasyon sonunda hastamızı yoğun bakıma aldık. Bir gün orada kaldıktan sonra beşinci gün taburcu oldu. Şu anda genel sağlık durumu çok iyi. İleri yaş ameliyata engel değil. Yeter ki hasta operasyonu kaldırabilecek güçte olsun.”