Gündem Asırlık esir mektupları sahiplerine teslim edildi

Asırlık esir mektupları sahiplerine teslim edildi

08.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı’nda esir düşen 5 Osmanlı askerinin yazdığı mektupları, askerlerin yakınlarına teslim etti.

Asırlık esir mektupları sahiplerine teslim edildi

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Türk Kızılayı’nın başlattığı proje kapsamında 25 binden fazla mektup günümüz Türkçesine çevrilerek yakınlarına teslim edilmeye başlandı. Mektuplardan bazılarının yer aldığı “100 Yıllık Emanet Kızılay Esir Mektupları Sergisi” dün Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ziyarete açıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kızılay ve TRT’nin birlikte düzenlediği serginin açılış programına katılan Emine Erdoğan, konuşmasında, Gazze, Ukrayna, Kudüs, Yemen, Bağdat, Halep ve Şam’da akan kanın dinmesinden başka hedefleri olmadığını belirterek, “Dünyanın bütün mazlumlarını emanet addediyoruz ve kalıcı barışı tesis etmek için seferber oluyoruz” dedi.  

Haberin Devamı

Asırlık esir mektupları sahiplerine teslim edildi

Emine Erdoğan ardından, esir düşen 5 Osmanlı askerinin yazdığı mektupları yakınlarına teslim etti ve sergiyi gezdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz da Erdoğan’a eşlik etti.