Gündem Askerlik şubesi çalışma saatleri! Askerlik şubesi kaça kadar açık?

Askerlik şubesi çalışma saatleri! Askerlik şubesi kaça kadar açık?

30.10.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik başvuruları için artık çok kısa bir süre kala karar verme aşamasındaki binlerce genç Google'de Askerlik şubesi çalışma saatleri ve bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır sorularının cevaplarını arıyor. İşte bu soruların merak edilen yanıtları...

Askerlik şubesi çalışma saatleri Askerlik şubesi kaça kadar açık

Askerlik başvuruları devam ederken, gündemdeki yerini koruyan bedelli askerliğe başvuracak olan vatandaşlar merak ediyor. Uzun kuyrukların olduğu askerlik şubelerinin saatine göre gitmek isteyen vatandaşlar, erkenden ulaşmak için harekete geçti. Peki askerlik şubeleri kaçta kapanıyor? Hafta sonu askerlik şubeleri açık mı?

Haberin Devamı

ASKERLİK ŞUBESİ SAATLERİ

Askerlik şubeleri, 08:30 - 12:00 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında mesai yapmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.

Resmi duyuru şu şekildeydi:

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Askerlik şubeleri 27, 28 ve 29 Ekim 2018 tarihlerinde hizmet vermeye devam edecektir." ifadesine yer verildi. Bedelli askerlik başvurusunda son tarih olan 3 Kasım öncesi yığılmaları önlemek amacıyla bu kararın alındığı öğrenildi. Asker Alma Dairesi Başkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı Bakanlıklar ANKARA / TÜRKİYE adresinde bulunmaktadır. Ayrıca +90 312 402 6100 numaralı telefonla da ulaşabilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı.

Haberin Devamı

1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

Yazarlar