Gündem Aslan, uyuşturucuyla mücadelesini anlattı: Bağımlıların yüzde 99’u tek başına başlamıyor

Aslan, uyuşturucuyla mücadelesini anlattı: Bağımlıların yüzde 99’u tek başına başlamıyor

16.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hükümetin, madde ve madde bağımlılığına karşı müdaceleyi hedeflediği “Sporla Kal, Güvende Kal” projesi siyasetten de yankı buldu.

Aslan, uyuşturucuyla mücadelesini anlattı: Bağımlıların yüzde 99’u tek başına başlamıyor

Oyunculuğun ardından İYİ Parti’de siyasete devam eden Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı başlattığı Gel Kardeşim Projesi’nde 5 bin 750 bağımlıya ulaştığını söyledi. İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcısı Aslan, madde bağımlılığına karşı mücadelesini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

KADIN HİKâYELERİ: Üniversitelere gidip 500 bin gence ulaştım. ‘Uyuşturucu kullanan var mı’ dediğimde, hiç el kalkmazdı. ‘Uyuşturucu kullanan bir yakınız var mı’ dediğimde kalkmayan el yoktu. Proje sayesinde 5 bin 750 bağımlıyla doğrudan iletişime geçtik. Beni en çok etkileyen kadınların hikâyeleri. Bağımlıların yüzde 99’u uyuşturucuya tek başına başlamıyor. Muhakkak bir arkadaşından cesaret alıyor.

ÖLENE KADAR: Bir kere bağımlı olursanız, tıbbi bir kurtuluşu yok. Kişi bir defa bağımlı olunca, ölene kadar bağımlı kalır. Ya aktiftir ya pasif; onu pasifize etmek kişinin iradesinde.

ACI TABLO: Bağımlı bir erkeğin kurtulma ihtimali çok yüksekken, bağımlı bir kadının hayatını kaybetme ihtimali çok yüksek. Maalesef toplum, bağımlı bir erkeği çok çabuk kabul ediyor ve erkeğin uyuşturucu kullanmasını tolere edebiliyor. Ama kadınlar uyuşturucu bağımlısı olunca ‘tamam, bitti’ deniyor. ‘Kurtulamaz’ mantığıyla bakılıyor, vebalı gibi bakılıyor.

Haberin Devamı

DEVLET POLİTİKASI: Kadınların uyuşturucuya başlama nedeni daha dramatik; acı var, şiddet var. Annesinin, kızını bağımlı yaptığı ortamlar var. Uyuşturucuyla mücadele, bir devlet politikası haline gelmek zorunda.