Gündem ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

11.02.2017 - 13:32 | Son Güncellenme:

28-29 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen ATA AÖF final sınavlarının sonuçları yaklaşık 200 bin aday tarafından merak ile bekleniyor. Peki, ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Bütünleme sınavları ne zaman? Sınav sorularına itiraz işlemi nasıl yapılır? ATA AÖF final sınavı ve diğer tüm detaylar ile ilgili detaylar haberimizde!

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

ATA AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçları genel olarak 20 gün içerisinde açıklanmaktadır. Bu durumda da güz dönemi final sınavı sonuçlarının Şubat ayının üçüncü haftası açıklanması beklenmektedir.

Haberin Devamı

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Bütünleme Sınavları ne zaman olacak?

Sınav sonuçları belirsizliğini korurken ATA AÖF resmi sitesinde bütünleme sınavları ile ilgili olarak bir duyuru yayınlandı. Yayınlanmış olan duyuruya göre, 2016-2017 öğretim yılı güz dönemi bütünleme sınavları için sınav merkezi değişikliği yapacak olan adayların işlemlerini 7 Şubat 2017 Salı günü saat 23:59’a kadar yapmaları gerektiği belirtildi. Resmi sitede belirtilen tarihler içinde sınav merkezi için tercih işlemi yapmayan öğrencilerin sınav merkezi tercihi otomatik bir şekilde sistem tarafından yapılacaktır. Otomatik tercih işlemi sonrasında herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır. ATA AÖF final sınavlarında başarısız olunan dersler için bütünleme sınavı gerçekleştirilecektir. ATA AÖF güz dönemi bütünleme sınavları, 4 Mart ve 5 Mart 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

Haberin Devamı

Bahar Dönemi ders kayıtları ne zaman yapılacak?

Güz döneminin sona ermesi ve yeni dönemin başlaması ile birlikte bahar dönemi ders kayıtları 20-26 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Mazeretli ders kayıtları ve onaylama işlemleri ise 27-28 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2016-2017 bahar dönemi akademik takvime göre 27 Şubat 2017 ile 2 Haziran 2017 tarihleri arasındadır. Bahar döneminde ara sınavların tarihleri 29-30 Nisan, final sınav tarihleri için ise 3-4 Haziran tarihleri belirlenmiştir. Bütünleme sınavları da 8 Temmuz ve 9 Temmuz 2017 tarihlerinde olacaktır.

ATA AÖF Final Sınavlarına Nasıl İtiraz İşlemi Yapılır?

Sınavın soru kitapçıkları ve cevapları ATA AÖF internet sitesi üzerinde bulunmaktadır. Öğrenciler yapılan sınav ile ilgili olarak herhangi bir itiraz işlemi gerçekleştirmek istedikleri zaman ATA AÖF internet sitesi üzerinden LMS sistemine giriş yapmalıdırlar. LMS sistemine giriş yapıldıktan sonra ise ekranın sol tarafında bulunan menüden ‘’ Soru İtirazı’’ butonu tıklanmalıdır. Açılan ekranda bir soru itiraz formu yer almaktadır. Form üzerinden, kayıtlı olduğunuz program içerisinde soru itirazında bulunmak istediğiniz dersi seçmelisiniz.

Haberin Devamı

Ardından hatalı olduğunu düşündüğünüz sorunun numarasını girmelisiniz. İtiraz işleminde yapılacak değerlendirmeler için sadece ‘’A Kitapçığı’’ baz alınacaktır. Verilen formda itiraz konusu için size sunulmuş olan seçeneklerden bir tanesi de seçerek ‘’ İtirazı Kaydet’’ butonuna tıklayınız. Böylece final sınav sorusu itiraz işleminizi online olarak hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz. İtiraz işleminizi yaparken, itiraz yapmak istediğiniz konu size sunulan seçenekler içinde bulunmuyor ise OBS üzerinden ‘’Yardım’’ sekmesi altından ‘’Talep Oluştur’’ butonunu kullanarak tüm istek ve taleplerinizi ATA Açıköğretim Fakültesine ulaştırabilirsiniz.

İtiraz işleminiz sonrasında, itirazınız değerlendirilip hata bulunan sorular için yapılacak değişiklikler anlık olarak tarafınıza bildirilecektir. Online olarak yapılmaya başlanan bu e-itiraz işlemi ile itirazların kısa sürede çözüme kavuşturulması ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması amaçlanmaktadır.