Gündem ATA AÖF sınav sonucu nasıl öğrenilir?

ATA AÖF sınav sonucu nasıl öğrenilir?

24.12.2016 - 17:14 | Son Güncellenme:

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen sınavların sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu. Henüz Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi sonuçları ile ilgili bir açıklamada bulunmadı fakat sınav sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.

ATA AÖF sınav sonucu nasıl öğrenilir

3 - 4 Aralık tarihlerinde yapılan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavının sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. Ancak şu ana kadar ATA AÖF ile ilgili henüz yapılmış olan bir resmî açıklama bulunmamaktadır. ATA AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen kişilerin Atatürk Üniversitesi OBS sistemine giriş yaparak sınav sonuçlarına bakmaları mümkün olacak.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ATA AÖF Sınav Sonuçlarını Nereden Öğrenebilirsiniz?

ATA AÖF sistemi üzerinden sınav sonuçlarına erişmek oldukça kolay. Öncelikle adayların Atatürk Üniversitesi OBS sistemine giriş yapması gerekmektedir. Öğrenci bilgi sistemine giriş yapıldığında ekranın sağ köşesinde bir giriş ekranı yer alacaktır. Adayların sisteme giriş yapmaları için T.C Kimlik numaralarını ve şifrelerini bu ekrana girmeleri gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra sistem üzerinden sınav sonuçlarını hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Eğer kaydınız sistemde yoksa, ‘’Kayıt Ol’’ sekmesinde yer alan kayıt başvuru formunu kullanarak üye olmanız gerekmektedir. Aldığınız üyelik şifresini unutmanız durumunda, giriş kısmının altında yer alan şifre kısmından şifrelerini güncelleştirmeleri ve belirli alanları doldurmaları gerekmektedir.

Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapabilen herkesin sınav sonuçlarının açıklanması durumunda sınav sonuçlarına kolay yoldan erişim sağlıyor.

ATA AÖF Bütünle Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 3-4 Aralık tarihinde yapılan sınavlar henüz belli olmadı. Bu nedenle bütünleme sınavı tarihleri hakkında da resmi bir açıklama gelmemiştir.

Yapılan resmi bir açıklama olmamasından dolayı öğrencilerin öncelikle 3-4 Aralık arasında yapılan sınavların sonuçlarının duyurulmasını beklemeleri gerekmektedir. Atatürk Üniversitesi OBS üzerinden açıklanacak olan ATA AÖF sınavından başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilecek. Sınav sonuçları açıklandıktan hemen sonra sınav sorularına ve soruların cevaplarına yine OBS sistemi üzerinden erişim mümkün olacaktır.

ATA AÖF sınavlarında yer alan her ders için 20 soru sorulmuştur. Öğrencilere bu soruları cevaplamaları için 30 dakikalık bir süre tanınmıştır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra belirlenecek olan bütünleme sınavlarında da soru sayısının ve soru sürelerinin aynı olacağını hatırlatalım.

ATA AÖF’ye dair tüm gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz. Ayrıca Atatürk Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi ile ilgili diğer soru ve sorunlar için 44 9 282 ve (0442) 230 10 00 numaralarından Fakülteye ulaşabilir ya da Ad, Soyad, TC Kimlik Numarası ve probleminizi belirterek aof@atauni.edu.tr üzerinden tüm soru ve problemlerinizi iletebilirsiniz.