Gündem Atatürk'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı

Atatürk'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı

20.09.2023 - 08:57 | Son Güncellenme:

Bir lise öğrencisinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik hareketleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirilirken konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı.

İstanbul'da bir lise öğrencisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerini içeren sosyal medya videosu üzerine polis harekete geçti.

Haberin Devamı

Videodaki A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli ve idari süreç başlatıldığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: İDARİ VE ADLİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR

İçişleri Bakanlığı'ndan da lise öğrencisinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında, 'Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakarette bulunan A.E.S adlı şüpheli İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştır. İdari ve adli süreç başlatılmıştır.' ifadeleri kullanıldı.

A.E.Y'YE DESTEK VEREN ŞAHSIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Atatürk'e hakaret eden Abdulaziz Ramih'in gerçek kimliğinin tespit edildiğini ve gözaltına alınan A.E.S'ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımlar yaptığı da tespit edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya, gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Atatürke hakaret eden şahıs gözaltına alındı

Konuyla ilgili Bakan Yerlikaya şu açıklamaları yaptı; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın koordinesinde, İstihbarat Başkanlığımızın desteğiyle;

Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı belirlenmiştir.

Şahsın, Atatürk’e hakarette bulunmak suçundan gözaltına alınan A.E.S'ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımları da tespit edilmiştir.

Şahsın kimliği tespit edilmiş gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt'te yaşadığı belirlenmiştir. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği de konuyla ilgili şu açıklama yapıldı; 20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır.

Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA 'KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK' PAYLAŞIMLARINA 27 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sosyal medyada 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' niteliğinde paylaşım yaptığı belirlenen 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre; açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

Söz konusu sosyal medya paylaşımlarında iddia edilen konulara ilişkin olarak, işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından soruşturma başlatıldı. Suçların işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle; Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul'da bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararları verildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklamasında şunları söyledi; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İstihbarat Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığımızın desteği ile 14 İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan operasyonlar neticesinde;

İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle
* halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden,
* vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.