Gündem Avrupa Kültür Mirası Yılı’na İzmir seçkisi

Avrupa Kültür Mirası Yılı’na İzmir seçkisi

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali bu yıl 26 Mayıs - 7 Temmuz tarihleri arasında, Avrupa Kültür Mirası Yılı için hazırlanan bir programla yapılacak.

Avrupa Kültür Mirası Yılı’na İzmir seçkisi

Festivaldeki 10 etkinlik Efes Antik Tiyatro, Celsus Kütüpanesi, Çeşme Kalesi, Kemeraltı Abacıoğlu Han ve AASSM’de gerçekleştirilecek. 32. Uluslararası İzmir Festivali üretken bestecilerden, akordeon ve bandeneon sanatçısı Richard Galliano’nun, dünya sahnelerinin sihirli flütü Massimo Mercelli için yazdığı ‘Jade Konçerto’nun dünya prömiyerine sahne olacak. Bu konçertoyu Mercelli ve Galliano Cameristi Cameristi Della Scala eşliğinde birlikte seslendirecekler.

Haberin Devamı

Nejat Eczacıbaşı anısına

Genç kuşağın en dikkat çekici kemancılarından Charlie Siem, 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde farklı kültürler arasında ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla kurulan Tekfen Filarmoni Orkestrası ile 26 Mayıs 2018 Cumartesi günü sahne alacak. Özbekistanlı Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestra AASSM Konser Salonu’nda festivalin açılışını yapacak.

10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konseri 32. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında, 6 Haziran 2018 Çarşamba günü AASSM Konser Salonu’nda düzenlenecek. Piyano konçertolarının yarışacağı bir konser ile sonuçlanacak.