Gündem Aynı aileden 5 kişiyi öldüren korucu ile kardeşi tutuklandı

Aynı aileden 5 kişiyi öldüren korucu ile kardeşi tutuklandı

20.09.2010 - 11:39 | Son Güncellenme:

.

Aynı aileden 5 kişiyi öldüren korucu ile kardeşi tutuklandı

AĞRI'nın merkez Otlubayır Köyü'nde içme suyu konusunda çıkan tartışmada muhtar Vehbi Aksoy ile 4 yakınını Kaleşnikof tüfekle öldüren gönüllü köy korucusu Nihat Aslan ile kardeşi, gece yarısı sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Otlubayır Köyü Muhtarı Vehbi Aksoy ile gönüllü köy korucusu Nihat Aslan arasında içme suyu hattından kaynaklanan sorun nedeniyle tartışma çıktı. Dün öğle saatlerinde meydana gelen tartışmada Muhtar Aksoy'un küfretmesi üzerine 11 yıllık köy korucusu, 6 çocuk babası Nihat Aslan, evinde bulunan ve kendisine zimmetli olan Kalaşnikof tüfekle rastgele ateş etmeye başladı. Açılan ateşle muhtar, 50 yaşındaki Vehbi Aksoy ile kardeşi 46 yaşındaki Vahit ve amcasının oğlu Nizamettin Aksoy'un çocukları, 27 yaşındaki Sinan, 24 yaşındaki Serkan, 22 yaşındaki Hakan Aksoy öldü.

Saldırıda Sibel Kılıç ve Nurgül Aras kolundan, Ülker Aksoy ise ayağından hafif yaralandı. Silahı ile birlikte jandarmaya teslim olan 38 yaşındaki Nihat Aslan ile kardeşi, 36 yaşındaki Gökmen Aslan gözaltına alındı. Eşi ve yakınları Ağrı’da koruma altına alınan Nihat Aslan, “Muhtarın kardeşi Vahit ile su nedeniyle tartıştık. Birkaç saat sonra muhtar ve akrabalarının evimin önünde durup bana küfür ettiklerini gördüm. Duvarda asılı silahı alıp çıktım. Şahısların öldüğüne emin olunca cesetlerin arasında kalıp, jandarmanın gelmesini bekledim. Onlar gelince de silahımı teslim ettim” dedi.

Cinayet şüphelileri Nihat Aslan ve Gökmen Aslan olası saldırı nedeniyle gece yarısından sonra panzerle Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Geniş güvenlik önlemleri altında Adliye Sarayı'na getirilen 2 kardeş, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ağrı Cezaevi'ne konuldu.