Gündem Ayrılmak isteyen sevgilisini öldürmüştü! İndirimsiz müebbet

Ayrılmak isteyen sevgilisini öldürmüştü! İndirimsiz müebbet

27.04.2022 - 11:03 | Son Güncellenme:

Sultangazi’de kendisinden ayrılmak isteyen bir çocuk annesi Gülen Pamukçu’yu bıçaklayarak öldüren Ali Ulupınar, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Ulupınar mahkemede yaptığı son savunmada, “Öldürme kastım yoktu. Ben de yaralandım Kendimi koruma gayesiyle hareket ettim” dedi.

Ayrılmak isteyen sevgilisini öldürmüştü İndirimsiz müebbet

Sultangazi’de 22 Temmuz 2019 tarihinde meydana gelen olayda Ali Ulupınar barışmak istediği eski sevgilisi Gülen Pamukçu’yu evinde bıçaklayarak öldürdü.

Haberin Devamı

Pamukçu’nun aynı apartmanda oturan ağabeyi kardeşinin, “Kurtarın beni” çığlıklarını duydu ancak cinayete engel olamadı. Olay yerinden kaçan Ali Ulupınar ise tutuklanarak cezaevinde gönderildi. Kasten öldürme suçundan tutuklanan Ali Ulupınar’ın İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya avukatıyla birlikte katılan tutuklu sanık Ali Ulupınar yaptığı son savunmada, “Çok pişmanım, öldürme kastım yoktu. Ben de yaralandım, kendimi koruma gayesiyle hareket ettim. Tahliyemi talep ederim” dedi. Son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ulupınar’ı, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

“AYAKLARIMLA İTELEYİP EVDEN ÇIKTIM”

Haberin Devamı

Gülen Pamukçu’nun kendisine küfür ettiğini belirten sanık, “Sonrasında mutfağa küfür ederek gidip ekmek bıçağını aldı. Bana saldırdı. Bu esnada sağ elim sargılıydı. Elindeki bıçakla çeneme vurmaya çalıştı. Çenemden yara aldım. Öyle olunca sol elimle bıçağı tutmaya çalıştım. İki parmağım yaralandı. Bu esnada korunmaya çalışırken maktule beni itekleyip yere düşürdü. Maktulenin elindeki bıçağı almak için hamle yapıyordum. Bu arada boğuşuyoruz derken 2-3 dakika süren olay sırasında maktule benim üzerimdeyken ben kalktım. Ayaklarımla iteleyip kalktım ve evden çıktım. Ankara’ya doğru geri döndüm. Daha sonra yakınlarıma haber verdim. Onun yaralandığını anlamamıştım. Yerde kan izleri görmemiştim. Maktulenin öldüğünü sonradan öğrendim. Öğrendikten sonra da karakola gidip teslim oldum” ifadelerini kullanmıştı.

“KARDEŞİM KANLAR İÇİNDE YERDEYDİ”

Gülen Pamukçu’nın ağabeyi Bekir Pamukçu şikayetçi olduğunu belirterek, “Huzurdaki sanık kardeşimle evlenmek isteyen kişiydi. Olay günü kardeşimin oturduğu bodrum katından sesler geldi. Kardeşim yardım istiyordu. Önce ‘ne yaptın kardeşime?’ diye bağırdım. Sanığın kardeşime bir şeyler yapmış olduğunu tahmin ettim. Kardeşimin kaldığı daireye gittim. Kanlar içinde yerdeydi. Kendinden geçmiş vaziyetteydi. Konuşacak halde değildi. Ambulans çağırdım. Bu esnada sanık beni arayarak kardeşimin durumunu sordu” dedi.

Haberin Devamı

“ÇOCUKLARIM KARDEŞİMİ KANLAR İÇİNDE GÖRDÜ”

Pamukçu, “Eşim ve çocuklarım da olay esnasında kız kardeşimi kanlar içerisinde yerde gördü. Ambulansa ben gittim. Acil müdahaleye aldılar. Sabah 07.30 civarında kız kardeşimin öldüğünü söylediler. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını istiyorum. Katile bağırdım. Kız kardeşim o esnada, ‘abi yetiş beni öldürüyor’ dedi. Tartışma seslerini duydum. Biz indiğimizde katil kaçmıştı. Olay yerine gelen polis, geldiğinde birisinin koşarak sokağın başından arabaya birisinin bindiğini söyledi” şeklinde konuştu.