Gündem ‘Baba bunu bana yapmayacaktın’

‘Baba bunu bana yapmayacaktın’

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kenan Bintaş, annesinin yıllarca ‘öldü’ dediği babasını e-devlet sayesinde buldu. Ardından babasına 530 bin liralık tazminat davası açtı!

‘Baba bunu bana yapmayacaktın’

Gülseren Bintaş (74) gençliğinde Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi yakınındaki bir dükkanda çalışıyordu. Bintaş fakültede okuyan İbrahim F. ile ilişki yaşadı. Çift bir süre sonra ayrılınca, Bintaş işçi olarak Almanya’ya gitmek için başvurdu. Bintaş bu sırada hamile olduğunu öğrendi. Hamileliğini bildirdiği İbrahim F. ilgilenmedi. Karnının büyümesiyle ailesinden çekinen Gülseren Bintaş, İzmir’e yerleşti. 53 yıl önce doğan oğluna da ‘Kenan’ adını verip nüfusuna kaydettirdi. Anne, oğlunun nüfusundaki baba adı kısmına da Mithat Bintaş yazdırdı. Gülseren Hanım, “Baban askerdi, çatışmada öldü. Seni hiç istememişti, bu yüzden tüm fotoğraflarını yaktım” diyerek büyüttüğü oğlu Kenan’a yıllarca gerçeği söylemedi.

Haberin Devamı

‘Nüfusuma alamam’

Babasının yıllar önce öldüğünü sanan matbaacı Kenan Bintaş, şubat ayında e-devlet sisteminde soyunu sorguladı. Sorgulamada baba tarafından kimseye rastlamayınca şüpheye düştü ve annesine sordu. Kaçamak cevaplar alan Kenan Bintaş, şüpheleri artınca nüfusa kayıtlı olduğu Balıkesir Karesi’de ‘Mithat’ isimli babasını araştırdı. Babasının izine rastlayamayan Bintaş, annesinden doğruyu söylemesini istedi. Israrları üzerine Gülseren Bintaş oğluna, babasının İbrahim F. adında emekli bir öğretmen olduğunu söyledi. Bunun üzerine Kenan Bintaş, gerçek babası İbrahim F.’yi Balıkesir Ayvalık’ta bulup konuştu. Ancak İbrahim F. iddiaya göre Kenan Bintaş’a, “Seni nüfusuma alamam. Benim bir ailem ve 2 çocuğum var. Sana sadece arabamı verip bir daire alabilirim” dedi. Bunun üzerine Kenan Bintaş, babası İbrahim F.’ye babalık davası ve babasız geçirdiği her yıl için 10’ar bin liradan 530 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

‘Onu sevmiştim’

Kenan Bintaş, annesinin kendisine gerçeği itiraf ederken, “Sevdim” diye söze başladığını belirterek şöyle konuştu:

“Annem yıllarca çeşitli işlerde çalışarak beni binbir zorlukla büyüttü. Onu hiçbir şekilde suçlamıyorum, bilakis ona beni büyüttüğü için müteşekkirim. Ama öz babam beni çok kaba karşıladı. Ben babasız büyüdüm. Babasız yıllarımın hesabını kim verecek? Çektiğim acıları kim dindirecek? Tazminat davası açmaktaki amacım para pul değil. Zaten tazminat alırsam bir kısmını LÖSEV’e veya başka bir hayır kurumuna bağışlayacağım.” ? DAVUT CAN DHA